Tarih: 21.03.2012 13:32

"İzmit Körfezi artık gülüyor"

Facebook Twitter Linked-in

İSU Genel Müdür İlhan Bayram Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı: 

 

 

"İZMİT KÖRFEZ'İ ARTIK GÜLÜYOR"

 

 

Sanayileşme ve nüfusun artması ile birlikte İzmit Körfezi, hızla gelişen teknolojiye rağmen gereken tedbirler alınmadığından dolayı ciddi kirlilik ve çevre sorunları ile baş başa bulunuyordu. Sağlıklı bir çevre oluşturma gayreti ile Körfezimizin eski canlılığı ile mavi sularına kavuşturulması için akılcı, planlı ve bilimsel projeler ürettik. Bu projeler ile Körfezin etrafını atıksu kolektör hatları ve terfi merkezleri ile kuşakladık. Körfezin çevresindeki 6 atıksu arıtma tesisi ile birlikte Gebze ve Plajyolu İleri biyolojik atıksu arıtma tesislerini  devreye aldık.

 

 

 

"BALIK ÇEŞİTLERİ ARTIYOR"

 

 

Körfezin korunması için yaptığımız çalışmalarla şimdi balık ve canlı türleri her geçen gün artıyor. Temizliğin göstergesi olarak kırlangıçlar, gelincikler, tekirler, kalamarlar, denizatları, deniz yıldızları, yengeç ve kabuklu canlılar bir bir görülmeye ve her geçen gün çoğalmaya başladı. Çeşitli renklerdeki deniz yıldızları da adeta Kocaeli’mizin Körfezinin yıldızları oldu. Balık akımları ile birlikte her gün yunuslar temizlenen sularımızda boy gösteriyor. Sahiller, artan balık çeşitleri ile birlikte olta balıkçılarının akınına uğruyor. Balıkçılar da çeşit çeşit balıkları yakalamanın zevkini yaşıyorlar.

 

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜYOR

 

 

 Yapılan sahil düzenlemeleri, park ve bahçeler ile artık körfez sahilleri insan sesleri ile cıvıl cıvıl hale geldi. Körfezin temizliği ile plajlar oluşmaya başladı. Bunun sonucunda insanlarımız gönül rahatlığı ile Körfezde yüzebiliyor, düzenlenen yarışmalara katılıyor. Bir zamanlar Marmara’nın incisi olarak bilinen İzmit Körfezi artık bizlere gülümsüyor. Bu gülümseme bizim de yüzümüzü güldürüyor. Kocaeli’ ye kısa zamanda kazandırdığımız kaliteli ve fenni altyapı hizmetleri, 590 bini aşan aboneye sağladığımız sağlıklı ve temiz içmesuyu, bilgi teknolojileri alanındaki  yenilikleri Türkiye’de ilk olarak uygulayan kurum olarak, 22 Mart Dünya Su Günü’nün ilimize, ülkemize ve dünyamıza hayırlara vesile olmasını dilerim."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —