Tarih: 30.03.2012 09:30

İzmir'de "Roman Star" izdihamı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Türkiye Roman Starını Arıyor” yarışmasının İzmir elemelerini gerçekleştirdi. Ege bölgesinin farklı illerinden çok sayıda yarışmacının katıldığı elemelerde yoğunluktan dolayı izdiham yaşandı.

 

ROMAN FEDERASYONLARI EL ELE

 

Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenleyeceği Roman Festivali kapsamında açılan yarışmanın Ege elemeleri İzmir’in Ege mahallesindeki Eski Kilise’de yapıldı. Yarışmanın İzmir elemeleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ege Roman Dernekleri Federasyonu ve Dünya Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Federasyonu’nun ortak çalışmasıyla düzenlendi.

 

İZMİR STARINI SEÇTİ

 

’’Türkiye Roman Starını Arıyor’’ yarışmasının İzmir temsilcisi güçlü sesler arasından seçildi.  Yaklaşık 500 Romanın izleyici olarak katıldığı yarışmada, İzmir başta olmak üzere Ege bölgesinin diğer illerinden müzisyenler de katılarak, kıyasıya yarıştı. ‘’Türkiye Roman Starını Arıyor’’ juri üyeleri Ümmiye ve Ciguli, değerli sesleri dinledikten sonra İzmir’i Kocaeli 2.Roman Festivalinde temsil etmesi için Muammer Samtoz’u şeçti.

 

YARIŞMAYI EGE KANALI TAKİP ETTİ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Roman vatandaşlar için düzenlediği yarışmayı İzmir’in kanalı Ege TV’de takip etti. Ege TV yarışma sonunda Juri üyeleri Ümmiye, Ciguli ve Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ile röportajlar gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘’Türkiye Roman Starını Arıyor’’ yarışmasını hakkında Ege TV’ye bilgi veren Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Romanlar için elinden gelen bütün fedakârlığı yapıyor. Bu fedakârlığı Kocaeli ile sınır tutmuyor. Roman Star Yarışması da bunun en güzel kanıtıdır” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —