Tarih: 19.12.2020 02:49

İzmir'de Psikolog Tavsiyeleri

Facebook Twitter Linked-in

 

Psikolog tercihi yaparken isme değil sizde bulunan rahatsızlık hakkında deneyim sahibi olan psikologlar ile buluşturmaya planlayacağız. Öncelikle psikolog tercihi yaparken mutlaka eğitim durumunu göz önünde bulundurun eğer terapi almayı planlıyorsanız terapistin eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olunuz. Klinik psikoloji, aile psikolojisi yada psikolojik danışmanlık alanında yüksek lisans yapmamış birinden asla terapi almayınız. Almayacağınız gibi bu alanlarda yüksek lisans yapmamış kişilerin terapi yapma hakları da yoktur. O yüzden izmir psikolog tavsiyeleri içerisinde eğitim durumunu ilk olarak göz önünde bulundurun.

Alanında bilgili ve deneyimli bir psikolog ile ilk görüşme sağlandıktan sonra size online terapi uygunluğu belirtilir eğer online terapi için uygunsanız sizlerle internet üzerinden görüşmelere başlanır. Online psikolojik danışmanlık artık oldukça yaygın ve güvenilir bir terapi yöntemidir. Fazla vakti olmayan, evden çıkacak zamanı bulamayan yada yaşadığı konuma yakın klinik bulamayan insanların büyük çoğunluğu online psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalanmaktadır. Bazı psikologlar sizden terapi öncesi bir takım testler çözmenizi isteyebilir genellikle depresyon testi gibi 20-25 soruluk testlerle hastalığınızın ilerleme ve büyüklük boyutunu ölçeklendirirler. Depresyon testi genellikle bunalımda ve depresyonda hisseden hastalara yapılır. Bu hastaların durumlarına göre online terapi yapılabilir.

Depresyon testi nasıl yapılır?

Depresyon testi yazılı veyahut internet üzerinden iki şekilde yapılabilir. 4 şıklı sorulara cevap vererek testi tamamladıktan sonra depresyon düzeyleriniz belirlenir. Depresyon testinde 21 adet soru / madde bulunmaktadır. Bu maddelere verdiğiniz cevaplara göre puanlama sistemi yapılarak depresyon düzeyiniz belirlenir.

Yukarıda ki puan aralıklarına göre orta ve ileri düzeyde depresif belirti göstermeniz halinde psikolog ile görüşmeniz tavsiye edilmektedir. Cevaplamalarınıza göre online psikolog ile online terapi alabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —