Tarih: 03.05.2017 09:13

'İZAYDAŞ bu ay içerisinde kapatılacak'

Facebook Twitter Linked-in

Dilovası Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısına Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar başkanlık etti. İsim yoklamasının ardından Dilovası Belediyesi Başkanı Ali Toltar'ın gündem dışı yaptığı konuşmada, "16 Nisan’da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini oyladık. Bu oylama ile eski Türkiye düzeni dönemi ve darbe anayasalar dönemi kapatıldı. Yüzde 52 oyla halkımız evet oyu kullandı. İlçemizde de yüzde 61 evet oyu aldık. Referandumda evet oyu veren başta Dilovası halkına ve ilçe başkanımıza, meclis üyelerimize ve tüm teşkilatlarına teşekkür ediyorum.
 
İZAYDAŞ KAPATILACAK
Kocaeli genelinde oylarını artıran ilçe olduk. Halkımız yapıla hizmete sağduyuya cevap veriyor. Bu anlamda da ilçemiz hizmet almayı hak ediyor. Hizmetlerimize devam ediyoruz. Vaat ettiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. Sosyal yaşam alanlarının yapımı devam ediyor. İZAYDAŞ hükümetimizin girişimleri bu ay içerisinde kapatılacak. Artık evsel atıklar Dilovası’na atılmayacak. Gebze bölgesinde ihale edildi. Halkın tepki gösterdiği bu yer kapatılacak. Kömürcüler OSB ile makul bir tarihte kapatılacak. İlçe genelinde önemli kavşaklar son halini buldu. Hem doğu hem batı kavşağı projesini netleştirdik. Anibal kavşağından sonra kazma vurulacak.
 
SİT ALANLARI İMARA AÇILIYOR
İlçemize bir kapalı yüzme havuzu yapılacak. Diliskelesi Mahallesi’nde bir spor tesisi kazandırdık. En önemli sorun Tavşancıl bölgesindeki SİT alanlarının kaldırılması ile ilgili olarak SİT alanı olmaktan çıkarıldı. SİT alanlarını kaldırılarak yapılaşmaya açılacak. Bir imar çalışması yapılacak. İlçemizle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştük. İlçe içerisinde konut ve sosyal donatı alanı yapılacak yer kalmadı. Çarpık bir yapılaşma olduğu için park yapmak için bile yer bulamıyoruz. SİT alanı olan yerlerin imara açılması ile çevreye uygun konutlar ve sosyal donatı alanları yapacağız" ifadelerini kullandı. 
 
EK MECLİS YAPILACAK
Toltar’ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Meclisin ilk maddesi Çerkeşli Mahallesi 642 ada 4 nolu parsel ve 632 ada 11 ve 12 nolu parsellerde plan değişikliği itirazı, gündemin ikinci maddesi Orhangazi Mahallesi 228/1 sokağa bağlanan alanında yapıları Ahmet Yıldız’ın yolun kapatılması talebi ve meclisin üçüncü maddesi Tavşancıl Hizmet Binasının Öğretmenevi olarak Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisin yapılması teklifi komisyona havale edildi. Gündemin dördüncü maddesi 2016 yılı kesin hesabın görüşülmesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 
Dilovası Belediyesi ek meclisi 10 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00’da ek meclis yapılacak.


FERDİ ERDOĞAN MECLİSE KATILMADI
Dilovası Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısına meclis üyelerinden sadece CHP’den istifa eden Ferdi Erdoğan’ın katılmadığı görüldü. Bilindiği gibi meclis üyesi Ferdi Erdoğan’ın 16 Nisan referandum öncesi evet oyu vererek partisinden istifa etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —