Tarih: 07.02.2019 08:11

İYİ Parti'den sert açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli'nde gerçekleştirilen programın akabinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından aday gösterilen ancak CHP ve İyi Parti genel merkezleri arasında alınan karar doğrultusunda netleşen Millet İttifakı kapsamında adaylığı geri çekilen Op. Dr. Burcu Çetinkaya'nın, Saadet Partisi Gebze Belediyesi Başkan Adayı olacağı siyasi gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, "Partimizin üyesi, yönetim kurulumuzda bulunmuş ve aday olarak açıkladığımız ismin, siyasi ahlaka sığmayacak bir şekilde, başka bir partiden aday olacağını öğrendik" dedi ve şu ifadeleri kullandı; 

SİYASİ AHLAKA SIĞMAYACAK ŞEKİLDE
"31 Mart yerel yönetim seçimlerinde, CHP ve İYİ Parti yüce milletimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda “Millet İttifakı” adı altında seçimlere birlikte katılma kararı almış, bu doğrultuda daha önce İYİ Parti Gebze Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığımız adayımızı, ittifak kapsamında genel merkezlerin kararı gereği geri çekmiştik. Bugün, partimizin üyesi, yönetim kurulumuzda bulunmuş ve aday olarak açıkladığımız ismin, siyasi ahlaka sığmayacak bir şekilde, başkaca bir partiden aday olacağını öğrendik.

ADAY GÖSTEREN PARTİYE YAKIŞMAMIŞTIR
Konu ile ilgili gerekli açıklamayı değerli il başkanımız yapmıştır. Benim ilaveten söyleyeceğim, siyaset erdem ve fazilet işidir. Bu davranış biçimi, gerek fikren, gerekse zikren aday gösteren partiye yakışmamıştır. Tıpkı aday gösterilen arkadaşımıza fikirsel açıdan yakışmadığı gibi. 

KONU İYİ PARTİ İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR
Konu; gerek İYİ Parti, gerek ise Millet İttifakı açısında önem arzetmemekle birlikte bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bu işler Mevlana'nın iki cümlesini zikretmeyle hallolsaydı, kendisini Abdurrahman Çelebi zanneden bir sürü kişi olurdu. Allah herkesin yolunu açık etsin. Partililerimden özel ricamdır. Bu hususta hiç bir arkadaşım tek kelam etmemelidir. Zira bu mevzu İYİ Parti açısından “Yok” hükmündedir!"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —