İtalya Kovid-19'dan kurtulmak için aşıyı en önemli araç olarak görüyor

İtalya Kovid-19

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, AstraZenaca'nın yeni tip koronavirüs aşısının kullanımının geçici olarak durdurulmasının ardından aşıya olan güvenlerinin kaybolmadığını söyledi.

İtalya Parlamentosunun Sosyal İşler Komisyonunun toplantısına katılan Bakan Speranza, konuya ilişkin "İtalya hükümeti, aşıları bu zor dönemi kapatmanın ilk ve gerçek bir anahtarı olarak değerlendiriyor. Son saatlerde yaşananlar nedeniyle aşıya olan güvenimiz zedelenmiyor. Aşılama kampanyamız, gelecek dozlarla hızlanacak." diye konuştu.

Pek çok Avrupa ülkesi gibi İtalya'da da kullanımı 15 Mart’ta durdurulan AstraZeneca aşısıyla ilgili Speranza, "Bizim ve diğer Avrupa ülkelerinin ümidi, Avrupa İlaç Ajansından (EMA) bu konuyla ilgili yanıtın ve güvencenin yarın gelmesine yönelik." dedi.

Speranza, salgının ilk dalgasına göre bugün daha iyi durumda olduklarına işaret ederek, "Mart 2020 ile Mart 2021 dönemi kıyaslanamaz. Eczanelerde test kapasitemizi arttırdık. 4 tane aşımız var. Johnson and Johnson aşısının da nisanın ikinci yarısında gelmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Aşılamada hızlanacakları ümidini dile getiren Speranza, "Beklentimiz ikinci çeyrekte 50 milyon doz, üçüncü çeyrekte de 80 milyon doz aşının İtalya'ya gelmesi yönünde. Bu aşılama kampanyasında çok önemli bir ivme yakalamak üzere olduğumuz anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19'a karşı yaygın aşılama kampanyasının 27 Aralık 2020'de başladığı İtalya, ilk haftalarda hızlı ilerleme kaydetse de aşı tedarikinde Avrupa'nın yaşadığı sıkıntılardan etkilenmiş ve kampanyası yavaşlamıştı. AstraZeneca aşısının da 15 Mart'ta tedbiren durdurulmasının ardından kampanyanın hızı iyice düştü.

Ülkede bugün itibarıyla 7 milyon 39 bin 518 kişi aşılanırken, bunların 2 milyon 145 bin 434'ünü ikinci doz alanlar oluşturdu.AA



TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi Başkanı Woo Wonshik ile görüştü

Koyun otlatma cinayetinin şüphelileri baba-oğul yakalandı

Avrupalı çiftçiler, Brüksel’de sokakları traktörlerle kapattı

Ünlü isimler Adli Tıp Kurumu’nda kan ve saç örneği verdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti

Çakmağı doldururken hem kendini hem de evi yaktı

Recep Uçar: "Momentum yakaladık"

Germencik’te liseli gençler polisliği tanıdı

Alanya’da farklı ülkelerden 20 kişi İslamiyet’i seçti

Giannis Papanikolaou: "Rize’de bir kale oluşturmamız gerekiyor"

TBB’den Kırıkkale Belediyesi’ne 8 milyon liralık ekskavatör hibesi

Kartepe’ye yeni sağlık yatırımları

Başkan Vekili Özdemir: "Finike’nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz"

Hamas siyasi lideri Kemal Ebu Avn: "İsrail’in hedefi sadece Gazze değil"

Öğrenci yurtlarında bulunan kantin, mutfak ve lokantalar denetlendi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

Çorum Belediyesi bu yıl 222 aileye ev temizliği hizmeti sundu

Alevlere teslim olan kulübe küle döndü

“Masalın Sesi: Çocuklar İçin Başlıyor” projesinin ilk gösterimi yapıldı; Gebzeli çocuklar radyo tiyatrosuyla tanıştı

Kartepe Teleferik’te otopark hamlesi tamam

Hamidiye’de 31. Kestane Festivali Coşkusu Yaşandı

Encümende yılbaşı öncesinde işletmeler için önemli karar; İşletmeler 03.30’a kadar açık kalacak

Çayırova Belediyesi, Finalspor’u mağlup etti

Gaziantep’te 16 öğrenci icazet merasiminde hafızlık belgelerini aldı

Görmek Lazım ile Alışverişin Yeni Yüzü

“Kocaeli Akvaryumu” turizmin cazibe merkezi olacak

Bitlis’te otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Sındırgı’da dev sazan balığı yakalandı

Denizli’den Ankara’ya seslenen Hisarcıklıoğlu üyelerinin KDV alacağını istedi

Salihli’de ikamete uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.