Tarih: 14.03.2012 12:51

İşyeri açmak kolaylaşıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Babacan, bir işyeri açmak için çok miktarda işlem gerektiğini belirterek, pazartesi günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla, bu işlerin çok çok basitleştirileceğini söyledi. Babacan, böylece, işadamlarının, işkadınlarının müteşebbislerin fazla işlem ve bürokrasiyle uğraşmayacağını kaydetti.

 

 

EN KISA ZAMANDA AÇIKLANACAK

 

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yatırım ortamını iyileştirmenin ve böylece Türkiye'nin rekabet gücünü artırmanın önemli çalışmalardan biri olduğunu belirterek, bununla ilgili eylem planına en kısa zamanda son şeklini verip, açıklayacaklarını bildirdi.

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, uzun vadede eğitimin Türkiye için en temel alan olduğunu belirterek, ''Eğer biz kişi başına 25 bin dolar geliri olan bir ülke olacaksak, eğer 10 büyük ekonomiden biri olacaksak, bu mevcut eğitim sistemimizle mümkün değil'' dedi.

 

Babacan, eğitimi ideolojik bir çekişme alanı olmaktan çıkarıp, ülkenin geleceğiyle alakalı stratejik bir alan olarak görmedikten sonra Türkiye'nin gerçek anlamda gelişmiş bir ekonomi olmasının mümkün olmadığını söyledi.

 

 

GENEL TASARRUFLARIN ARTMASI SON DERECE ÖNEMLİ

 

 

Başbakan Yardımcısı Babacan, bireysel emekliliğin uzun vadeli tasarrufların oluşması için ve ülkenin genel tasarruflarının artması için son derece kritik olduğunu belirterek, ''Bununla ilgili sistemi tamamen değiştirecek şekilde kararlarımızı aldık. Teknik çalışmalar bittikten sonra bunu da açıklayacağız'' dedi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —