Tarih: 03.04.2012 17:15

İSU'dan 70 km uzunluğunda altyapı çalışması!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Derince ilçesine bağlı Çınarlı, Çenedağ ve Deniz mahallelerinin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu problemlerini giderecek ve sağlıklı altyapıya kavuşturacak olan projeye başladı. Yaklaşık 70 km uzunluğunda altyapının yapılacağı çalışmalar 9.2 milyon TL’ye mal olacak.

 

 

653 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI

 

 

2004 yılından beri 653 milyon TL yatırım yapan İSU Genel Müdürlüğü, hizmet alanındaki ilçelerin altyapı problemlerinin büyük bir kısmını tamamladı. Yaptığı yatırımlar ve kullandığı teknolojilerle İzmit körfezini kirlilikten kurtararak cazibe merkezi haline getiren İSU, ilçeleri de sağlıklı altyapıya kavuşturarak vatandaşların yaşam kalitesini artırdı.

 

 

YAKLAŞIK 70 KM ALTYAPI YAPILACAK

 

 

Derince ilçesinin bazı mahallelerinde geçmiş yıllarda birçok proje ile altyapı yatırımları yapan kurum, Çınarlı, Çenedağ ve Deniz mahallelerindeki altyapı problemlerini gidermek için hazırladığı projenin çalışmalarına start verdi. İçmesuyu ve kanalizasyon altyapılarının ekonomik ömrünün tamamladığından dolayı sık sık arızaların baş gösterdiği  mahallelerde, toplam 33.966 metre uzunluğunda içmesuyu hattı ile

29.270 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı yapılacak. Çınarlı ile Çenedağ mahallelerinde boru döşeme çalışmaları sürüyor.

 

 

YAĞMURSUYU ÇALIŞMALARI

 

 

Ayrıca, şiddetli yağışlarla oluşan yüzey sularını toplayarak uzaklaştırmak için de proje kapsamında yağmursuyu hattı yapılıyor. Çenedağ mahallesinde yağmursuyu hattının betonarme boru döşeme çalışması devam ediyor. Yüzey sularını toplayacak olan hat Çenedere’ye bağlanarak uzaklaştırılacak. Proje kapsamında, toplam 4048 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşenecek.  Yaklaşık 9.2 milyon TL’ye mal olacak ve 2013 yılının sonuna kadar sürecek olan projenin tamamlanması ile üç mahalle altyapı problemlerinden kurtulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —