Tarih: 23.01.2012 12:58

İSU'da Kandıra'ya dev proje!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze'de yaptığı ve üç ilçenin atık sularını arıtan arıtma tesisi ile İl genelindeki atıksu arıtma oranını yüzde 96 seviyesine çıkaran İSU Genel Müdürlüğü, bu oranı yüzde 100'e çıkarmak için yatırımlarını sürdürüyor. Su problemi yaşayan Kandıra ve sahil bölgesinin bol ve düzenli içme suyuna kavuşturmak için bölgede Namazgah Barajı yapan kurum, Kandıra ilçe merkezinin atık sularını arıtmak için de arıtma tesisi inşa ediyor.

 

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

 

İlçenin kuzeyinde, Namazgah deresinin yanında inşa edilen tesisin, inşaat çalışmalarına bir süre önce başlanıldı. Havalandırma havuzlarının temelleri ile idari binanın betonarme inşa çalışmaları süren tesis, 6000 m3/gün kapasiteli ve paralel iki üniteden oluşacak. Turizm ve kurulan gıda organize sanayi bölgesi ile her geçen gün nüfusu artan ilçenin, 2042 yılı (41.000 nüfusu) dikkate alınarak 3000 m3/gün kapasiteli ünite ilave edilecek şekilde planladı.

 

 

GENEL MÜDÜR BAYRAM, "ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"

 

 

Kandıra bölgesinin altyapı problemlerini gidermek için 8 projenin inşaat çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, inşaatı devam eden Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin bu yılın sonlarına doğru devreye alacaklarını söyledi. Kandıra merkezinin atıksu problemlerini giderecek olan tesisin 6 milyon 591 bin TL'ye mal olacağını ifade eden Bayram, "Çevrenin korunmasına büyük önem veriyoruz. Sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu verdiğimiz her yerin atık sularının da çevreyi kirletmemesi için yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Turizm ve gıda organize sanayi bölgesi ile her geçen gün artan Kandıra ilçemizin atıksularını toplamak için altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşaatına bir süre önce başladığımız atıksu arıtma tesisini de bu yılın sonunda tamamlayarak devreye alacağız. Bu tesis ile Kandıra ilçesinde atıksudan kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. "diye konuştu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —