Tarih: 03.05.2012 10:56

İSU'da kameralı dönem!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, çetin geçen kış şartlarından sonra teressubat ve pislikler ile dolan kanalizasyon, yağmursuyu ve menfezlerin temizliğini kameralı sistemle yapıyor.

 

 

 

EDİRNE-HAKKARİ ARASINDA 2.5 KAT UZUNLUĞUNDA ŞEBEKE

 

 

 

Hizmet sahası Kocaeli geneli olan İSU Genel Müdürlüğü, 4913 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 255 km uzunluğunda yağmursuyu şebekesi işletiyor. Ülkemizin en ücra şehirleri olan Edirne ile Hakkari illerinin arasının 2045 km olduğu göz önünde bulundurulduğunda 2.5 katı uzunluğunda bir atıksu ve yağmursuyu şebekesi bulunan İSU, bu hatlara 2011 yılında aylık 2703 adet kanal açma araçları ile müdahale etti.

 

 

 

TEMİZLENEN KANALLAR KAMERA İLE KONTROL EDİLİYOR

 

 

 

Havaların güzel gitmesini de fırsat bilen kurum, il genelindeki hatların temizlenmesine son teknoloji ürünü olan gelişmiş kanal açma araçları ile başladı. Kanal açma araçları ile tıkalı kanallar açılarak temizleniyor ve yüksek basınçlı su ile yıkanıyor. Temizleme ve yıkanma çalışmalarından sonra kanallar son sistem kameralar ile görüntüleniyor.

 

 

 

51 KM HAT TEMİZLENECEK

 

 

 

Hatların temizleme çalışmaları il genelinde olmak üzere 6 ay sürecek. Belirlenen iş programı çerçevesinde yapılacak olan çalışmalarda toplam 51 km uzunluğunda kanalizasyon, yağmursuyu ve menfez hattı temizliği yapılacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —