Tarih: 13.04.2012 16:10

İSU'da ihale operasyonu: 50 gözaltı!

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSU'nın 2009 yılında yapılan 26 araç alım ihalesine fesat karıştırdıkları iddiası ile 35 İSU çalışanı ve 15 ihaleyi kazanan firma yetkilisi ve çalışanı olmak üzere 50 kişi gözaltına alındı. Salı günü yapılan operasyonda gözaltına alınan İSU çalışanları, emniyetteki sorgularının ardından, 15 ihaleyi kazanan firma yetkilisi ise sevk edildikleri savcılık tarafından ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

 

 

HER ŞEY İHBARLA BAŞLADI

 

 

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na 2009 yılı sonunda İSU'nın araç alım ihalelerine fesat karıştırıldığına dair ihbar yapıldı. Yapılan ihbarı değerlendirmesi için Cumhuriyet Savcılığı ihbarı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Mali Boro Amirliği ekiplerine bildirdi.  Mali polis kendilerine gelen dosya üzerine İSU'nun 2009 yılı içinde yaptığı 26 ihaleyi inceledi.

 

 

SAYIŞTAY DENETÇİLERİ İNCELEDİ

 

 

İhale dosyalarının incelenmesi için polis ekipleri, Sayıştay denetçilerinden yardım istedi. Sayıştay denetçileri tarafından yapılan incelemeler neticesinde  ihaleyi kazanan firmanın ihale şartnamesinde belirtilen araçları değil de onun yerine araç ruhsatlarında sahtecilik yaparak başka araçları İSU'ya verdikleri tespit edildi.  Bu şekilde 200 araç İSU hizmetine verildi. 

 

 

SALI SABAHI OPERASYON

 

 

İl genelinde bulunan İSU'ya ait farklı müdürlüklerin kurduğu ihale komisyonlarının ihaleyi kazanan firmanın teslim ettiği araçların şartnameye uygun olmadığı halde buna göz yumdukları iddia edildi. Salı günü sabah saatlerinde yapılan operasyonda aralarında İSU Genel Müdür yardımcıları, daire müdürlerinin aralarında bulunduğu 35 İSU çalışanı ile 15 ihaleyi kazanan firma yetkilisi gözaltına alındı.

 

 

 

TAMAMI SERBEST

 

 

İSU'ya verilen araçlardan otomobil, kepçe ve çöp kamyonu olmak üzere 28 aracın ruhsatında sahtecilik yapıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan 35 İSU çalışanı, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 15 firma yetkilisi adliyeye sevk edildi. Firma yetkilileri ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 50 zanlı hakkında soruşturma tamamlanınca kamu davası açılacağı öğrenildi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —