Tarih: 26.03.2013 12:52

İSU hizmetlerini Bursa’da anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Kongrede“Su ve Kanalizasyon Yönetiminde Bölge Uygulamaları” panelinde kurum yatırımlarını anlatan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kocaeli genelinde yaptığı hizmetlerde Türkiye’ye örnek olacak projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

 

Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında Bursa’da 3. Uluslararası Su Kongresi ile Sergisi düzenlendi. BUSKİ’ nin ev sahipliğinde yapılan “Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği” konulu kongre ve sergi üç gün sürdü. Kongrenin ilk oturumunda Kocaeli, Bursa, Samsun ve Erzurum Büyükşehir Belediyeleri’nin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürleri “Su ve Kanalizasyon Yönetiminde Bölge Uygulamaları” konulu panelde bir araya geldi. 

 

Örnek projeler geliştirdik

 

Panelde Kocaeli’ de yapılan yatırımlar ile ilgili sunum yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kocaeli’nin İstanbul ile birlikte 2004 yılından beri İl geneline hizmet verdiğini söyledi. İki ilin pilot il olarak seçildiğini ifade eden Bayram, 2014 yılından itibaren yeni büyükşehir belediyeleri ile birlikte 30 Büyükşehir Belediyesi’nin il geneline hizmet vereceğini kaydetti. Geçen 8 yılı aşkın süre zarfında sanayi şehri Kocaeli’nin altyapısının büyük bir kısmını yenilediklerini ve bunun sonucunda kayıp kaçak oranını yüzde 35’e indirdiklerini anlatan İSU Genel Müdürü, işlettikleri 16 adet arıtma tesisi ile atıksu arıtma oranını da yüzde 98 oranına çıkardıklarını belirtti. 

 

Mayıs ayında arıtma oranı yüzde 99,99’a çıkartılacak

 

İnşaatıdevam eden yeni arıtma tesislerinin mayıs ayında devreye alınacağını da dile getiren Genel Müdür, bu tesisler ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek arıtma oranını yüzde 99,99 oranına çıkaracaklarını söyledi. İzmit Körfezi ve çevreye büyük önem verdiklerini de vurgulayan Genel Müdür İlhan Bayram, İzmit Körfezi’ni tamamen kirlilikten arındırdıklarını ve bunun sonucunda mavi bayraklı plajlar açıldığını, balık sayısının da her geçen gün artığını ifade etti. 

 

Türkiye’ye örnek olacak projeler olan atıksu scada, yüksek tüketimli abonelerin uzaktan endeks okuma ve sayaç performans izleme sistemi, tabletli mobil iş emri sistemi, uzaktan endeks okuma, köylerde uygulanan modüler atıksu arıtma tesisi ve içmesuyu arıtma tesisleri projeleri hakkında bilgi veren Genel Müdür, bu projeler ile hizmet kalitesini her geçen gün artırdıklarını anlattı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —