Tarih: 29.08.2012 12:20

İSU fabrikaya su götürecek!

Facebook Twitter Linked-in

 Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit Alikahya Asım Kibar Organize Sanayi bölgesi içinde inşaat çalışmaları devam eden ve yıllık 200 ile 600 bin ton üretim kapasitesi olacak çelik fabrikasının içmesuyu ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattı.

 

 İSU Genel Müdürlüğü Kartepe ve İzmit Şube Müdürlüğü ekiplerinin kendi imkanları ile gerçekleştirilen çalışmalar, Köseköy Kolordu mevkiindeki Sapanca - Karakaya branşman hattı ile Posco Çelik Sanayi AŞ arasında yapılıyor.

 

 Uzun ömürlü ve son teknoloji ürünü olan 450 mm çapındaki polietilen boruların kullanıldığı çalışmalarda toplam 3000 metre uzunluğunda şebeke hattı döşenecek. Ayrıca, çalışmalar kapsamında TEM otoyolu altından yatay sondaj yapımı da devam ediyor. 2013 yılında faaliyete geçecek olan soğuk ve paslanmaz çelik sac imalatı yapacak fabrikanın içmesuyu çalışmaları 10 gün içinde tamamlanacak.

 

 Öte yandan İSU Genel Müdürlüğü, Alikahya organize sanayi bölgesine kullanma suyu sağlamak için hazırladığı projeye başlamak üzere. Proje kapsamında, Sapanca terfi merkezi ile OSB arasında 800 ile 315 mm arasında çeşitli çaplarda boru kullanılarak  17 bin 939 metre hat döşeyecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —