Tarih: 17.04.2014 11:57

İSU çalışanları Çanakkale’yi gezdi

Facebook Twitter Linked-in

Kurum bu kapsamda vatanları için hayatını veren 250 bin şehidin yattığı toprak Çanakkale şehitlik alanını gezdi. Eğitim ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığının organizasyonu ile düzenlenen geziye Kurumun çeşitli birimlerde görevli daire başkanları, şube müdürleri ile personel ve aileleri katıldı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kültür turları kapsamındaki 3 otobüs dolusu personel ile aileleri, şehitlik alanını rehberler eşliğinde gezerek inceledi. Şehitliğin tarihi mekanları olan Deniz Savaşları, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Sargı Yeri, Şehitlik Abidesi, Morto Koyu, Yahya Çavuş, Müze, Zığındere, Kanlı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Yarbay Hasan, Seddülbahir Müzesi,Hasan H. Maltepe Savaş Müzesi ve Alçıtepe Köyü Hasan H. Maltepe Savaş Müzesini gezen personel bol bol fotoğraf çekti.

 

Rehberlerin savaşta yaşananları anlattığı olaylar personel tarafından ilgi ile takip edilirken yer yer duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Güzel ve sorunsuz geçen geziden sonra Kocaeli’ ye dönen İSU personeli ve aileleri, milli ve manevi değerler için savaşan ve 250 bin şehit verilen bu savaşın geçtiği şehitler diyarı Çanakkale’ye yapılan bu gezi için Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —