Tarih: 09.09.2016 10:38

İstiklâl Ve Bağdat Caddesi’nden Sonra Onlar da Kepenk İndiriyor !

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Bağdat Caddesi ve Beyoğlu’nda mağazaların kapanmasının yankıları sürerken, şimdi de alışveriş merkezlerinde kepenkler indirilmeye başlandı. Terör ve darbe girişiminden sonra ciroları düşen mağazalar, AVM yönetimlerinden destek görmedikleri gerekçesiyle dükkanları kapatmaya başladı.

Terör ve darbe girişiminin ardından İstanbul Beyoğlu ve Bağdat Caddesi’nde dükkanlar kapanmaya devam ederken, yüksek kiralardan şikayet eden alışveriş merkezlerindeki (AVM) mağazalar da kepenk indirmeye başladı. İstanbul’daki birçok alışveriş merkezinde boş dükkanlar göze çarpıyor. Kapalı mağazaların camlarına kimi afiş yerleştiriyor, kimi siyah perde çekiyor.

AVM yönetimleri, “Önümüz bayram, okullar açılıyor ve yılbaşı geliyor. Biraz sabır, mağaza kapatmak büyük hata olur” derken, markalar “AVM’lerde boş koridorlar olmaması için önlem alınması şart” diyor.İstanbul’daki birçok AVM’de boş dükkanlar göze çarparken, mağazaların birçoğu büyük indirim kampanyaları uyguluyor. AVM’ler dükkanları boş göstermemek için camlarını afişle kaplıyor. AVM’lerde boş dükkanın olmadığı tek yer yeme-içme katları. Mağazaların kepenk indirmesinin en önemli sebebi ise dolar ve Euro olarak alınan kiralar ile ortak kullanım giderleri. Ciroların önemli bir bölümünü oluşturan bu gider kalemleri markaları da zorluyor.hürriyet




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —