Tarih: 13.03.2014 10:12

İstiklal şairi Gebze’de anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi ve Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Gebze şubesi tarafından ortaklaşa Gebze Kültür Merkezi salonunda düzenlenen ve Gebze Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen oratoryoya katılım geniş oldu.

 

Gebze Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı oratoryosu salonu dolduran konuklardan alkış aldı. Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımız, yaklaşık bir asırdan beri, biri diğerinden ayrı düşünülemeyen iki büyük değerimizdir. Mehmet Akif’i mümtaz ve ayrıcalıklı yapan sadece İstiklal Marşımızın yazarı olması ve milli mücadeledeki aktif rolü değildir.

 

O’nu mümtaz ve unutulmaz kılan, Mehmet Akif’in aynı zamanda şahsiyetli ve özenilecek bir ahlak adamı olmasıdır.” dedi. Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Gebze şubesi adına selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı Nilay Ayran ise, “Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi olarak, Mehmet Akif’in İstiklal Marşıyla, şiirleriyle, düşünceleriyle ve Safahat adlı şaheseriyle birlikte yaşatılmasına ve gençlerimize sevdirilmesine büyük önem veriyoruz” dedi.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —