Tarih: 15.11.2011 10:25

"İstifa çağrılarına ancak gülerim"

Facebook Twitter Linked-in

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da meydana gelen 5.6'lık depremin ardından eleştiri oklarının hedefindeki isim oldu. Çünkü Bakan, ilk depremin ardından 29 Ekim 2011 tarihinde yaptığı açıklamada, 'Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Dünyada bunun bir örneği görülmemiştir. Bugün Van merkez ve Erciş en güvenilir bölgedir. Ağır hasarlı binalar girilmesin, yıkık binalara yaklaşılmasın. Bunun dışındaki binalara girilebilir' demişti.Bayraktar, 23 Ekim'den bu yana depremin vurduğu Van'daydı. Dün, AK Parti Trabzon İl Teşkilatı Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak üzere seçim bölgesine gitti. 

 

 

Akşam gazetesinden Özlem Akarsu Çelik, Bayraktar'la gerçekleştirdiği söyleyişide kendisine yönelik eleştirileri reddeden Bakan, 'Eleştirilere gülüyorum' dedi.

 

 

 

"Gülüyorum bunlara. Adamlar öğrenmişler, en ufak bir olayda akıllarına geldiği gibi konuşuyorlar. 5.6'lık depremden dolayı bazı arkadaşları, beni suçluyorlar. Bir günah keçisi arıyorlarsa oraya gitmeyenlerden arasınlar. İlk günden beri Van'dayız. Gece gündüz, köylerde, enkazın, çamurun içinde uğraşıyoruz. Tir tir titreyen çocukların ayağına nasıl çorap buluruz diye gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye bizden hizmet bekliyor. Daha yapacak çok iş var" dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —