İŞTE DOKUNULMAZLIK OYLAMASINDAKİ EN KRİTİK PARTİ

İŞTE DOKUNULMAZLIK OYLAMASINDAKİ EN KRİTİK PARTİ

Dokunulmazlığı askıya alan anayasa değişikliğinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri ile ilk tur oylamaları bugün yapılacak. Oylamada en kritik parti ise CHP.

Bu yasama dönemindeki fezlekelerde dokunulmazlığı askıya alan ve siyasi gerilimi zirveye çıkaran anayasa değişikliğinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri ile ilk tur oylamaların bugün yapılması planlanıyor.

KRİTİK PARTİ CHP

316 oyu bulunan AK Parti, ilk tur oylamalarda öncelikle alt sınır olan 330'u, üst hedef olarak ise halkoyunu zorunlu olmaktan çıkaran 367 barajını aşmaya çalışacak. Olağanüstü kongre kararından kaynaklanan kırgınlıklar nedeniyle kendi içindeki olası fireleri engellemeye çalışan iktidar grubu, MHP ve CHP'den destek bekliyor. AK Parti ile MHP'nin oy sayısı 356'ya ulaşmasına karşın iki partiden 36 milletvekilinin fezlekesi var. CHP'lilerle birlikte, HDP dışındaki fezlekeli milletvekili sayısı 87'ye çıkıyor. Anayasa değişikliği bu milletvekillerini de yargı önüne çıkaracağından gizli oylamada bu gruptan da fire bekleniyor. 356 bloğunun firelerle 330'un altına düşme riskine karşı CHP'den önemli destek gelmesi gerekiyor. Meclis Anayasa Komisyonu'nda dün itibariyle 138 milletvekilinin 667 dosyası var.

ANTALYA'DA KAMP KRİZİ

Her oyun hesabını yapan AK Parti, oturumu yönetecek başkanvekilinin oyunu kaybetmemek için en azından ikinci turda Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yönetimi devralmasını planlıyor. AK Parti açısından, 133 sandalyeli CHP'den destek almadan referandum şartını kaldırmaya olanak yok. AK Parti, MHP ve CHP'nin toplam oyu 489'a ulaşıyor. Ancak ikinci turun cuma gününe planlanması, o gün için Antalya'da kamp organizasyonu olan CHP'nin tümden oylama dışı kalması olasılığını doğurdu. CHP yönetimi, bugünkü Danışma Kurulu'nda ikinci tur oylamanın 23 Mayıs Pazartesi günü yapılmasını talep edecek. AK Parti'nin cumada ısrar etmesi durumunda CHP görüşmeyi boykot etmeyi veya katılım düzeyini nöbetçi bir grupla sınırlamayı değerlendirecek.



Eski belediye başkanına suikast davasında itiraf: "Ben bu olayı 175 bin TL için yaptım ama parayı alamadım"

Şişli’de otomobilin yayaların arasına daldığı anlar kamerada

Bölgesel Teknopark için ön fizibilite kararı

Kütahya’da şantiye yangını

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

Kütahya’da ’Aday Din Görevlileri 3. Dönem Mezuniyet Töreni’

Tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürdü

Ziraat Türkiye Kupası: Çaykur Rizespor: 5 - Gaziantep FK: 2 (Maç sonucu)

Park halindeki minibüs çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

Kütahyaspor’dan Bornova’dan galibiyetle döndü

Tavşanlı’da yüzme rekoru, 1000 kişi yüzme öğrendi

Iğdır’da uzun süreli su kesintilerine vatandaşlardan tepki

Bingöl’de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı

Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu

Ordu’da hafif ticari araç ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Tomruk yüklü TIR’da çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi gözaltına alındı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Bakan Fidan, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Fletcher’i kabul etti

Sakarya’da jandarmadan uyuşturucuya geçit yok: 2 şahıs tutuklandı

Sakaryalı kadınlar elleriyle iyilik örüyor

Ziraat Türkiye Kupası: Çaykur Rizespor: 2 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı)

Seyir halindeki otomobil alev alev yandı

MHP Etimesgut İlçe Başkanı Muratgül’den AK Parti Etmisgut İlçe Başkanı Şankazan’a ziyaret

Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu Bartın’da toplandı

Şişli’de ters yöne giren sürücü dehşet saçtı: 2 ölü, 5 yaralı

Adıyaman’da traktör devrildi:1 ölü

Manisa’da 5 evin kül olduğu yangında ölen kadının cenazesine ulaşıldı

Gölyaka’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Kızını ve torununu öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.