• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,25% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5952,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

'İstanbul'da otobüslerin gidiş-dönüş biletleri tükendi'

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Özcan, "Bayram tatilinin bir ay önceden 9 gün olarak açıklanması, okulların bitmesine kısa süre kalması ve yaz tatilinin başlaması nedeniyle otobüs biletlerinin hepsi tükendi." dedi.

GÜNDEM 30.05.2019 11:08:00 0

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Ramazan Bayramı tatilinin bir ay önceden 9 gün olarak açıklanması, okulların bitmesine kısa süre kalması ve yaz tatilinin başlaması nedeniyle otobüs biletlerinin tükendiğini, ek seferleri bile sattıklarını belirterek, "Sadece İstanbul'dan gidiş biletleri değil, seçim nedeniyle şehre dönüş biletleri de tükendi." dedi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın büyük bölümünün geride kaldığını ifade ederek, otobüs biletlerinin bu sefer çok erken tükendiğini, bunda bayram tatilinin bir ay önceden 9 gün olarak açıklanmasının önemli etkisi bulunduğunu kaydetti.

Özcan, "Bayram tatilinin bir ay önceden 9 gün olarak açıklanması, okulların bitmesine kısa süre kalması ve yaz tatilinin başlaması nedeniyle otobüs biletlerinin hepsi tükendi. Ek seferleri bile sattık." dedi.

Normalde İstanbul'dan günlük ortalama bin 600 otobüs seferi yapıldığını, bunun yüzde 25'inin Trakya, yüzde 75'inin ise Anadolu'ya gittiğini aktaran Özcan, son aylarda otobüs sefer sayısının bin 200'e düştüğünü, şu anda ise tekrar eski günlere döndüklerini söyledi.

Özcan, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarına Ramazan Bayramı tatili süresince ek sefer izni verdi. 30 Mayıs'ta başlayacak ek sefer izni 11 Haziran'da bitecek. Otobüs sefer sayısı bin 200'lere kadar düşmüştü ancak bayram döneminde bu rakam 2 bini aşacak gibi gözüküyor. Ek seferlere ek sefer koyacağız." şeklinde konuştu.

"Muazzam bir yoğunluk var"

Birol Özcan, muazzam bir yoğunluk olduğuna işaret ederek, "Sadece bir bölgeye değil, Doğu Anadolu'ya da, Güneydoğu Anadolu'ya da, Karadeniz'e de, Akdeniz'e de giden otobüsler dolu. Kısacası, tüm Anadolu ve Trakya otobüslerinde doluluk var." dedi.

Özcan, sadece İstanbul'dan gidiş biletleri değil, seçim nedeniyle şehre dönüş biletlerinin de tükendiğini, dönüşler için de ek seferler koyduklarını söyledi.

Her otobüste ortalama 45 yolcu bulunduğunu belirten Özcan, sadece İstanbul'dan çıkışta günlük ortalama 2 bin sefer yapılacağını, 30 Mayıs'tan 11 Haziran'a, hatta 23 Haziran İstanbul seçimlerine kadar milyonlarca kişiyi taşıyacaklarını bildirdi. 

Korsan taşımacılık ve servis minibüsü uyarısı 

TOFED Genel Başkanı Özcan, bazı yolcuların, gidecekleri yer için tüm firmalara sormadan alternatif bilet arayışına girdiğini, yolcuların bu gibi durumlarda panik yapmaması gerektiğini söyledi.

Yolcuların mutlaka otogardan kalkan otobüs firmalarından biletlerini alması gerektiğini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, mahalle arasından kalkan, biletleri kasapta, manavda satılan şirketlerden bilet almasın. Aksi takdirde açıkta kalabilirler. Ayrıca, zaman zaman 3-4 aile birleşip servis minibüsü tutarak memleketine gitmek istiyor. Bu gibi durumlarda söz konusu minibüsler denetlenemediği için birçok eksik olabiliyor. Mesela, şoför deneyimsiz oluyor, belgeler eksik oluyor. Yolda kalabiliyorlar. Allah korusun, kaza, bela olabiliyor. O yüzden vatandaşlarımızdan bu konuda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum."

AA

Şanlıurfa’da tarihi geçmiş 8 bin şişe meşrubat ele geçirildi

Peskov, Türkiye’nin Rusya’ya S-400 sistemlerini iade edeceğini yalanladı

23 yıl hapisle aranan şahıs Iğdır’da yakalandı

Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı

Eğitimcilerin sesi Şehzadeler’de yükseldi

Yeşil enerji ile daha güçlü Samsun: GES ile 296 milyonluk tasarruf

Köşk Başçayır Ortaokulu öğrencilerinden lise gezisi

Silahlı kavgada ağır yaralanan futbolcu entübe edildi

Türk Eximbank ile Asya Kalkınma Bankası arasında kredi sözleşmesi imzalandı

Şahin’den o kuruma tepki: "Mahşeri vicdan bunu kabul etmez"

Tekirdağ’da hastane bahçesinde oksijen tüplerinin yanında yangın

Yoğun kış şartlarına zorlu parkurda hazırlanıyorlar

Erzincanlı genç kazada hayatını kaybetti

Oklubalı Mahallesi’ne modern koyun yıkama alanı

Doğu yine dondu

"Fareler ve İnsanlar" Yıldız Kenter Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu

Yıldırım’da dev dönüşüm

Okul, sokak kedisinin yuvası oldu

Nilüfer Belediyesi Spor Manifestosu’nu açıkladı

BUÜ Sosyal Bilimler MYO, özel sektörle bağlarını güçlendirecek

Köpeğin vefası: Sahibinin mezarından ayrılmayan köpek duygulandırdı

11. Girişimcilik ve Liderlik Programı iş dünyasının profesyonellerini gençlerle buluşturdu

MTSO 140. yılını kutladı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları sürüyor

Körfez’de atıklar ulaşım desteğine dönüşüyor

Damadını öldüren kayınpederin ilk duruşması görüldü

Akdeniz Üniversitesi’nden muhtarlara eğitim

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

Şehitler hatırasına anlamlı buluşma: Başkan Yalçın’a teşekkür yağmuru

Okul bahçesinde çökme sonucu çukura düşen kamyon vinçle çıkarıldı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.