Tarih: 26.07.2021 11:32

İstanbul’a Yakın Gidilebilecek Doğal Yerler

Facebook Twitter Linked-in

Maşukiye, İstanbuldere

 

Sapanca ile İzmit arasındaki Maşukiye şelaleleri ve dereleri gezip görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Maşukiye hafta sonu şehrin karmaşasından kurtulabileceğiniz ideal bir rota olarak öne çıkıyor. Bu bölgede dere kıyısında keyifli bir yürüyüş yapabilir, köy kahvaltısı deneyimleyebilir veya meşhur kaşarlı mantarını tadabilirsiniz. 

 

Kırkpınar, Sapanca Gölü 

 

Kırkpınar, Sapanca Gölü kıyılarında yürüyüş yolları, kafeler ve restoranlar bulunuyor. Turistik bir köy olan bu bölgede yürüyüş yaptıktan sonra sevimli bahçeleri olan mekanlarda ufak bir yemek molası verebilirsiniz. Hafta sonu günübirlik olabilecek şekilde gelebileceğiniz bölgede göl keyfi yapabilir ve bungalov evlerinde ya da özel villalarda konaklayabilirsiniz. 

 

Polonezköy

 

Doğa ile iç içe olmaktan hoşlanıyorsanız İstanbul’un arka bahçesi olarak nitelendirilen Polonezköy’ü ziyaret edebilirsiniz. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden Kavacık sapağına girerek Acarkent’e gelebilir ve sonra Polonezköy’e ulaşabilirsiniz. Yürüyüş yolları ve kahvaltı mekanları ile ünlü bölgede doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 

 

Şile Saklıgöl

 

İstanbul Anadolu yakasının Karadeniz ile buluştuğu bir ilçe olan Şile, yaz aylarında denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz önemli yerler arasında bulunuyor. Piknik yapılabilecek ormanlık alanlar, yemyeşil doğası ile dikkat çeken Şile, tarihi evleriyle de öne çıkıyor. Şile merkezinin tersi yönündeki Saklıgöl etrafında trekking yapabilme imkanına da sahip olabilirsiniz. 

 

Ağva

 

İstanbul’a yakın olan rotalar arasındaki Ağva, yemyeşil ormanları ve nehir kenarları ile huzurlu bir tatil deneyimi sunuyor. İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetleri sayesinde kolayca ulaşabileceğiniz bu bölge ilkbahar ve sonbahar aylarında oldukça popüler bir hale geliyor. Ağva ziyaretinizde merkezde ve çevre koylarda deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. 

 

Büyükada

 

İstanbul’dan çok fazla uzaklaşmak istemiyorsanız Büyükada’yı ziyaret edebilirsiniz. Vapur ya da motor ile ulaşabileceğiniz Büyükada’ya vardıktan sonra çarşı içerisinde gezebilir, tarihi köşkleri inceleyebilir ve plajlar sayesinde denize girebilirsiniz. Gezip görülebilecek birçok farklı yere ev sahipliği yapan Büyükada özellikle de tarihi yapısıyla dikkat çeken bölgeler arasında bulunuyor. 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —