Tarih: 27.09.2018 15:48

İstanbul Photo Awards 2018 sergisi Ankara’da açıldı

Facebook Twitter Linked-in

125 ülkeden 37 bin fotoğrafın katıldığı yarışmaya, 22 ülkeden 27 fotoğrafçının eserleri ödül aldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen serginin bu seneki ikinci sergisi ise Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda sanatseverlerle buluştu.

MUTANOĞLU: CİDDİ BİR PRESTİJ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Açılışta konuşan Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen serginin, Türkiye’nin uluslararası alanda yüzü olabilecek derecede fotoğraf sanatına, fotoğraf haberciliğine dikkat çektiğini, fotoğrafçılara imkân verdiğini dile getirdi. “IstanbulPhoto Awards, ciddi bir prestij olma yolunda ilerliyor” diyen Mutanoğlu, yarışmaya dünyanın dört bir tarafından binlerce fotoğrafçının, fotoğraf habercisinin iştirak ettiğini dile getirdi. Sergide 80 fotoğrafın görücüye çıktığını hatırlatan Mutanoğlu, “2018’in en iyi fotoğrafları bunlar. 8 dalda bu yarışmayı düzenliyoruz. Bu yarışmada yılın fotoğrafı ödülünü, Reuters Haber Ajansı için çalışan, Bangladeş’te çekilen ‘Çocuk’ adlı fotoğrafıyla Damir Sagolj kazandı. Aynı zamanda da diğer dallarda da birçok fotoğrafçı bu fotoğraf yarışmasında öne çıktı” dedi.

SEL: BU İYİ BİR İŞ, İYİ BİR MESLEK

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ise Istanbul Photo Awards’ın prestijli bir yarışma haline geldiğini, bu yarışmaya ve dünyanın her yerinde birçok fotoğraf sanatçısının ve foto muhabirinin katıldığını söyledi. Sel, “Çok kaliteli bir jürimiz var. Uluslararası anlamda fotoğraf medyasına yön veren nitelikli otoritelerin bir araya geldiği insanlardan oluşuyor jürimiz. Fotoğrafların içerisinde bizim hayatımıza dair, hemen hemen her şey var. Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz, haber dünyasında, radyolarda, gazetelerde, televizyonlarda gördüğümüz, duyduğumuz haberlerin yansımasını bu sergide görebilirsiniz” diye konuştu. Ödül alan 80 fotoğrafın tamamının görülebileceği sergi, 14 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

KAYNAK: Milli Gazete 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —