Tarih: 16.04.2014 17:42

“İşsizlik yatırımla geriler”

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Yılın ilk ayında işsizlik oranının yüzde 10,1 olarak açıklandığını, İşsizlik oranı geçen yılın aynı ayına göre 0,5 puanlık bir gerileme göstermiş olmasına rağmen bir evvelki aya göre 0,1 puan arttığını söyledi.

 

 KSO Başkanı Zeytinoğlu, yaptığı değerlendirmede geçen yılın Ekim ayından bu yana gerçekleşen İşsizlik oranının artışını mevsimsel nedenlerden kaynaklandığını vurguladı. Başkan Zeytinoğlu “Önümüzdeki iki üç ay boyunca işsizlik oranlarında yatay bir seyir bekliyoruz. İşsizlik oranımız düzelmesi gereken önemli bir gösterge olarak gündemini koruyor. İşsizliğin yatırımların artması ile gerileyeceğini düşünüyoruz” dedi. Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Mart ayında bütçe 5,1 milyar TL açık verdi.

 

Yılın ilk üç ayındaki açık 1,5 milyar TL oldu. KSO Başkanı  Zeytinoğlu vergi gelirlerinde Mart ayında yüzde 7,2 ve harcamalarda yüzde 24,6 artış olduğunu belirterek “Mart ayında bütçe giderlerimizdeki oldukça yüksek olan artış yılın ilk üç ayına bütçede açık olarak yansıdı. Bu yıl giderlerde temkinli olmamız gereken bir yıl.  Gelirler açısından 2014 yılının fazla parlak olmayacağını düşünüyoruz.” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —