Tarih: 06.03.2013 15:57

“İşsizlik sorunu çözümsüz değil”

Facebook Twitter Linked-in

Demir işsizlik diye bir sorunun Gebze’de yaşanıyor olmasının toplumsal sorunları da beraberinde getireceğini belirterek işsizlik sorunun en aza indirilmesi için projelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Demir her gün internet üzerinden ve şahsi müracaatlarla onlarca üniversite mezunu genç beyinin kendisine iş müracaatı yaptığını belirterek “ Bu Tablo çözümsüz değil. Bölgemizin ve ülkemizin işsizlik sorununa kalıcı çözümler üretilebilir” dedi. Gebze’de çözüm bekleyen sorunların ilçenin bünyesinde bulundurduğu dinamikler ile kısa sürede çözüme kavuşturulabileceğini belirten Demir, işsizlik ve istihdam açığı konusunda Gebze ilçesinin çok önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek “Önemli coğrafyada bulunan Gebze’mizin istihdamda ve işsizlikte iyi şekilde yönlendirilmesi ve yönetilmesi top yekun her kesimin bir sorumluluğudur. Bunun sağlanmasında kaymakamlığımızın, yerel yönetimimizin, sanayicimizin ve hatta sivil toplum kuruluşlarının hep beraber proje üreterek Anadolu insanımızın üretime katılması sağlanmalıdır.” dedi. Mustafa Demir , “İstihdam sağlanması için Avrupa birliği projelerinden yararlanılarak da gerçekleştirilebilir. Birçok organize sanayi bölgesi bulunan Gebze’mizde yöneticiler ve çalışan personel İstanbul’dan gelmektedir. Bu vesileyle sanayinin kirliliğini Gebze halkı teneffüs etmekte, nimetlerinden diğer bölgeler yararlanmaktadır. Bu nedenle Gebze’de ikamet eden insanlarımızın değişik projelerle istihdama katılması sağlanmalıdır.

 

Vatandaşlarımızı ihtiyaca göre değişik branşlarda yetiştirerek üretime katmak bir zorunluluktur. Günümüzde iş arayan insanlarımızın çoğu kurumlardan yardım almayı hoş görmemekte, özellikle iş istemektedir. Bu ülkemiz insanlarının hoş görüsü hatta fedakarlığıdır. Bu nedenle saygı duyulacak milletimize her türlü fedakarlığı ve emeği esirgememek gerekir. Gebze’de bulunan bahsettiğimiz birimlerin organize çalışarak bu sorumluluğu yerine getirmek halk üzerinde bir borç kabul edilmelidir. İnsanlarımızı kaymakamlık ve belediyeden yardım beklemeden ziyade çalışmaya yönlendirmek için çareler aramaktır.

 

Var olan kaynaklar yardım olarak dağıtılmasından ziyade işsizlik için mücadele yani iş eğitimine ayrılırsa ileriki yıllarda bu çalışmaların ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğu görülecektir. Sonuç olarak sanayinin ihtiyacına göre işverenlerle görüşülerek bir istatistik yapılarak bir istihdam çalışması ivedilikle yapılmalıdır.” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —