Tarih: 02.04.2013 09:13

İşsizliği bitirecek tarihi 'Çözüm'!

Facebook Twitter Linked-in

Terör yüzünden değerlendirilemeyen kıymetli araziler, sanayiye, tarıma ve hayvancılığa açılacakken, keşfedilmeyen doğa harikaları içinde turlar düzenlenecek. Bölge her alanda yatırım patlaması yaşayacak ve işsizlik sorunu da büyük oranda çözülmüş olacak.

 

Hükümetin attığı tarihi adımlar sonrası, 21 Mart Nevruz kutlamalarında okunan mektup ile Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşanan bahar havası halk cephesinde kendini iyiden iyiye hissettirirken, iş adamları cephesinde de büyük bir umut yarattı. Bölgede iş yapan işadamlarının ortak kanaatine göre; sürecin sorunsuz bir şekilde sürmesi ve başarı ile sonuçlanması durumunda oluşacak istikrar ve güven ortamı sayesinde bölge her alanda uçuşa geçecek ve Türkiye'deki işsizlik sayısı söz konusu dahi edilmeyecek seviyelere inebilecek.

 

Bölgede her alanda yatırım yapılmaya müsait yüz binlerce m2 arazinin olmasına rağmen, yıllardan beri yatırımın önünü kesen en büyük etken güvenlik sorunu olarak biliniyor. Yerli ve yabancı büyük yatırımcılar ne zaman bölge ile alakalı bir girişimde bulunsa güvenlik noktasında bir çıkmazına girip ya söz konusu yatırımı askıya alıyor ya da tamamen vazgeçiyordu. Ancak son yaşanan gelişmeler sonrası PKK'nın silah bırakacağını açıklaması ve bunu somut olarak yerine getirmesi halinde oluşacak güven ortamı pusuda bekleyen devasal yatırımların bölgeye akın etmesine neden olacak.

 

Ortadoğu'dan kaçan yatırımcı için en ideal adres

 

Oluşacak güven ortamı sadece Doğu'ya değil tüm Türkiye'ye kazandıracak. Ortadoğu ülkelerinde yaşanan 'Arap Baharı' ile ortaya çıkan iç karışıklıklar yüzünden söz konusu ülkeleri terk etmek durumunda kalan yerli ve yabancı yatırımcılar için en ideal adres Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi olacak. Birçok yabancı şirket Ortadoğu pazarına Türkiye üzerinden güvenli bir şekilde açılabilecek. Bu sayede binlerce kişiye de iş kapısı açılmış olacak.

 

Gap ile 3 milyona yakın kişi istihdam edilecek

 

Öte taraftan hali hazırda devam eden ve 32 milyar dolarlık yatırım bedeli ile Cumhuriyet tarihinin en büyük bölgesel kalkınma projesi olan Güney Doğu Anadolu Projesi GAP'ta da işler hızlanacak. GAP'ın tamamıyla hayata geçmesi durumunda Türkiye dünya tarım devi olarak hak ettiği konuma ulaşacakken, 3 milyona yakın kişi de doğrudan ve dolaylı olarak bu proje sayesinde istihdam edilebilecek. 

 

Turizmde yüzde 300 artış olacak!

 

Yaşanacak güven ortamı sadece sanayi ve tarımda değil, bacasız sanayi olarak da bilinen turizmde de patlama yaratacak. Bölgede yaşanan terör sorunu yüzünden bir türlü gezilip, görülmeyen dağlar, ovalar, vadiler, göller ve tarihi yapılar düzenlenecek turlar ile keşfedilecek. Turizm şirketleri şimdiden bunun alt yapısını da hazırlamaya başladı. Güven sağlanması halinde bölgeye giden turist sayısında yüzde 300 artış bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —