Tarih: 25.05.2012 10:50

İşsizlerin adresi DOMİF'12!

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DOMİF'12) düzenlenen törenle İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı. Bu yıl 2.'si düzenlenen fuarın açılışına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Yalova Valisi Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile çok sayıda kişi katıldı. 

 

 

 

400 İŞ AÇIK TALEBİ 

 

 

Açılış töreninde ilk olarak Aşuk ve Maşuk ile halk oyunları gösterisi yer aldı. Törende ilk olarak kürsüye geler Kaşukçi, “Bu fuarımız, Türkiye'deki ilk organizasyonlardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Bunun yanında, 15 kurumun bir araya gelerek bir icraatı yapabildiğini gösteriyor. İlk günden 400 kişilik iş açık talebi geldi. Bu fuarda girişimciliğin ön plana çıkması için çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

İŞSİZLİK ORANI 10.4

 

 

 

Zeytinoğlu ise, “İstikrarlı ekonomik büyüme performansımız, işsizliğin gerilemesine de katkıda bulunmaktadır. Bu yılın şubat ayı işsizlik oranı yüzde 10.4 olarak gerçekleşmiştir. Bu oran, son 8 yılın en düşük şubat ayı işsizlik oranıdır” dedi. Ardından söz alan Özak, “Türkiye'de ve Kocaeli'de güzel şeyler oluyor. Bu hepimizin ortaklaşa başarısıdır” diye konuştu.  

 

 

 

KURDELE KESİLDİ 

 

 

Topaca, “Doğu Marmara, 2010 yılında istihdam oranında Türkiye'nin yüzde 6.3'ünü oluşturuyor. Kişi başına gayri safi tutarda ise 13 bin 625 dolar ile Türkiye ikincisidir. Ayrıca Kocaeli, 6638 kilovat saat tüketim ile Türkiye'nin lideri konumundadır. Bu fuar, sanayiciyi yetişmiş insan gücüyle tanıştıracak” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —