Tarih: 13.01.2021 16:31

ISO 9001 Belgesi Alım Aşamaları Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

 

ISO 9001’in açılımı; firmanın her alanda yaptıklarını kayıt altına alarak nitelikli yönetimin sistemsel olarak oluşturulmasını sağlamaktır. Firma farkı gözetmeksizin bütün işletmeler, ISO 9001 belgesi veren firmalar tarafından sahip olabilirler. Firmaların yaptıkları işin ve üretimde kullandıkları ürünlerin kalitesini arttırarak, alıcıların isteklerine yönelik çalışmaları önemseyen bir platformdur. Firmaların uluslararası nitelik kazanabilmesi için bu belgeyi almaları oldukça önemlidir. Firmaların hem kurumsal bir nitelik kazanabilmesi için hem de müşteri memnuniyeti ile firmalarını büyütmeleri için, önemli bir adım atmalarını sağlar.

Hangi Firmalar ISO Belgesi Veriyor?

ISO belgesi veren firmalar arasında olan Özkan Danışmanlık, işletmelerini büyütmek isteyenlere bir fırsat oluşturarak, kurumsal niteliklerini önemli boyutlara taşımalarına da yardımcı olmaya devam ediyor. ISO belgesi almak isteyen firmaların, Özkan Danışmanlık ile iletişime geçerek gerekli evrakları hazırlamaları yeterli oluyor. Bu süreçte sizlere firma gereken desteği sunuyor. ISO 9001 belgesi almak isteyen firmaların, direk olarak bu belgeyi alma olanakları verilmediği için, danışmanlık firmasından bilgi ve destek alarak bu belgeyi alabilecekleri önemli noktalar arasında görülüyor.

ISO 9001 Belgesini Almak İsteyenler Nereye Başvuru Yapacak?

Firmaların almak istedikleri belge için, başvuru sonrası talep edilen evrakları hazırlayarak danışmanlık firmalarına eksiksiz vermeleri gerekiyor. Her firma için belge alım süresi, firmanın büyüklüğüne ve çalışan sayısına göre değişiyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, kayıt olmadan gerekli evrakların firmalar tarafından tamamlanması gerektiğidir. Gereken evraklar ise; şahıs firmaları için vergi levhası, imza sirküsü, oda kayır, çalışan listesi(SGK’lı çalışanlar)ve firmanın faaliyet belgesiyle ticaret sicil gazetesi de önemli evraklar arasında yer alıyor. Belgelerin geçerlilik süresi ise 1 yıl olarak belirlendiği için firmalar 1 yılı doldurmadan belgelerini yenilemeleri gerekiyor. www.ozkandanismanlik.com sizlere bu belgeyi almanızda yardımcı oluyor.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —