Tarih: 18.03.2021 13:22

İsmail Çiydem Sanatında Hızla Yükseliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Yaptığı harika çalışmalarla adını duyuran ve ön plana çıkan İsmail Çiydem, gençlere ilham kaynağı olan bir sanatçı. Çiydem, amatör ya da profesyonel anlamda yapılan fotoğrafçılığın ötesinde farklı olarak sanatsal değer taşıyan fotoğraflar çekiyor. Öyle ki tek bir kare manzara fotoğrafıyla, şehrin yaşam tarzını net bir şekilde anlatacak kadar kreatif bakış açısına sahip.

İsmail Çiydem, şehir hayatı ve insan konulu fotoğraflarının yanında çekmiş olduğu doğa fotoğrafları ile de sanat otoritelerinin dikkatini çekmektedir. Sosyal medyada son zamanlarda tanınırlığının artmasıyla çok iyi tepkiler aldığını söyleyen Çiydem, “gecenin bir yarısında sosyal medyadan bir mesaj geliyor. Hiç tanımadığım biri fotoğrafım hakkında harika yorumlar yapıyor. O kadar mutlu oluyorum ki bazen hemen dışarı çıkıp biraz daha fotoğraf çekme isteğime zor karşı koyuyorum. Bir sanatçı için bundan daha güzel bir motivasyon kaynağı olamaz. Sizinle aynı hislere ve zevklere sahip dünyanın farklı yerlerindeki insanlarla etkileşim kurmak çok güzel bir şey.“ Sözleriyle dile getiriyor.

“Sanat değeri taşıyan fotoğraflar çekmek için sanatsal bir zekâya ve bakış açısına sahip olmanız gerekiyor bence. Doğa eşsiz bir şekilde size kendi güzelliklerini sunar, ama onunla aynı frekansta olmak çok önemli. Ne demek istiyorum? Doğayla etkileşim kurup bütünleşemeyen kişiler, doğa fotoğrafları alanında sanatsal değere sahip eserler ortaya çıkaramaz. Çünkü fotoğraf çekmek için çekip, doğaya yüzeysel yaklaşanlarla, günlerce doğada kamp kuran, kaybolmayı umursamadan daha güzel görüntü için ormanın derinliklerine inenlerin arasında inanılmaz bir fark var ve bu fotoğraflara bariz şekilde yansıyor. Öteleri hayal etmek gerekiyor, yol çıkmaza girene kadar öteye gitmeli.” Şeklindeki açıklamalarıyla da gençlere tüyolar veren İsmail Çiydem, 19 yaşından beri bir dijital gezgin.

Bazen bir fotoğraf çekebilmek için sabahtan akşama kadar beklediğini ve aradığını anlatan sanatçı bu süreçte yemek yemeyi dahi unuttuğunu söylüyor. Ama an gelip de o kareyi yakaladığı zaman yeryüzündeki herkes ve her şeyin silindiğini, sadece o an ve o karenin kaldığını ifade ediyor. İsmail Çiydem ülkemizin yetiştirdiği nadir fotoğraf sanatçılarından biri olmakla kalmayacak ve dünyaca ünlü pek çok sanatçı arasında iz bırakacak kadar usta bir sanatçıdır.

0-235.jpg

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —