Tarih: 26.02.2013 11:59

İslam’da Engellilik anlatıldı!

Facebook Twitter Linked-in

İslam’da Engellilik Programı Düzenlendi Çayırova’da Düzenlendi Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok projeye imza atan Çayırova Belediyesi bu yıl 2.’sini düzenlediği İslam da Engellilik programı ile bireysel farklılığı olan vatandaşlar için önemli bilgiler verdi.

 

Çayırova Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü ve Çayırova Engelli ve Aileleri Derneği işbirliği ile düzenlenen programa Çayırova’dan ve bölgeden katılım gerçekleşti. Selahattin Kocaaslan’nın sunuculuğunu yaptığı Konferansın açılış konuşmasını yapan ÇEADER Başkanı Furkan Uğur Eşitti “Görev süresince engelli ve aileleri için yapılan proje, etkinlik ve hizmetlerden dolayı Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’a teşekkür ediyorum” dedi. Konferansta konuşan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, bireysel farklılığı olan vatandaşlara yönelik yapılan hizmetlerin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca başkan Akbaş, Çayırova’da engelleri kaldırma adına birçok çalışmaya imza attıklarını vurgularken, İslam’da Engelliler programının ikincisini düzenlediklerini söyledi. İslam’da Engelliler 2 programına katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, düzenlenen programın önemine değindi. Çayırova’da olduğu gibi Türkiye’nin her bir noktasında engelli vatandaşlar için yapılan hizmetlerin önemli olduğunun altını çizen Şeker, engelli vatandaşlar için yapılan çalışmaların yanı sıra kültür salonunda sahnenin önünde bulunan engelli asansörünün yapılmasından dolayı başkan Akbaş’ı tebrik etti. Programa da ilk olarak Yenidünya Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Semah gösterileri ile sahne aldı. Katılımcıların ayakta alkışladıkları gösteri izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra programa Karaman ilinden katılan Hafız Mustafa Yılmaz Kuran-ı Kerim okudu. İlçe dışından da katılımcıların olduğu programda İlahi Sanatçısı Cemal Akçil bir birinden güzel ilahilerini seslendirdi. Programa katılan Araştırmacı Yazar Yavuz Bahadıroğlu İslamiyet’in engellilere bakış açısı ve İslam da engellilerin önemi konusunda bilgiler verdi.

 

Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Bahadıroğlu herkesin bu bilinçle hareket etmesi ve kendisinden farklı olduğu içi hiçbir insanın üstünlüğü yoktur dedi. Önemli bilgilerin aktarıldığı konferansa AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nizamettin Günay, Bülent Çorapsız, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —