Tarih: 19.06.2012 11:37

Işık'tan orman köylerine müjde!

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle Gebze orman köylerinin orman işletme ile yaşadığı sorunları dikkatle dinleyen Milletvekili ışık sorunun en kısa zamanda çözüleceğinin müjdesini verdi.. Bu arada Derince, Körfez, Kandıra, ilçelerindeki orman köylerinde yaşayan  temsilciler de  AKP Kocaeli  İl Merkezinde Kocaeli milletvekili Fikri Işık ile görüşerek ortak sorunlarını dile getirdiler.

 

 

MAKTA HAKKI  DEĞİŞİKLİK YAPILDI

 

 

 

Orman köylülerinin içinde yaşadıkları orman bölgesinde vasfını yitirmiş alanların bir kesiminde ağaç kesim hakkı alarak, kestikleri ağaçları kendi hesaplarına kullanmak gibi bir yasal hakları bulunuyor. “Makta hakkı” adı verilen bu uygulamada son zamanlarda köylüler aleyhine değişiklik yapıldı. Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk aracılığıyla AKP İl Merkezinde gerçekleşen görüşmede orman köylerinde yaşayan vatandaşlar, “Orman işletmesi, biz köylüleri devre dışı bıraktı. Bize verilmesi gereken alanlar, müteahhitlere verilip kestiriliyor. Bu soruna çare bulunmasını istiyoruz” dediler.

 

 

 

EN KISA SÜREDE SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK

 

 

 

Kocaeli milletvekili Fikri Işık sorunu dikkatle not aldıklarını ve en kısa zamanda bu sıkıntının giderileceğini söyleyereki, “Bir yandan orman alanlarını korumak, bir yandan orman köylüsünü mağdur etmemek gibi sorumluluğumuz var. Bu çerçevede bir çözüm bulacağız.Hedefimiz sulu tarım yapılmayan tarım arazisi bırakmamak. Teknik tarım için altyapı çalışmaları devam ediyor. Tarım sektöründeki vatandaşlarımızın gelirini arttıracağız. Tarımla uğraşan insanımızın, fabrikada işçi olarak çalışması halinde kaza kazanacağı paradan daha fazlasını kazanmasını sağlayacağız” dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —