Tarih: 28.04.2012 14:37

Işık: "Yeni bir sistem getiriyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği şube idareciler toplantısına AK Parti Milletvekili Fikri Işık konuk oldu. Eğitimcilerin bir araya geldiği toplantıda 4+4+4 eğitim sistemi hakkında konuşan Milletvekili Işık, çok önemli açıklamalarda bulundu. Sendika Başkanı Süleyman Pekin’in ev sahipliğinde yapılan ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda konuşan Işık, “Tüm okulların orta bölümüne hazırlık sınıfı koyulacak” dedi

 

 

 

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ

 

 

 

Bir ülke için en önemli ihtiyacın nitelikli insan gücü olduğuna dikkat çeken Işık, “Bunu eğitimciler sağlamakta. Bizim eğitim sistemimizde tek tip insan yetiştirme mantığı uzun yıllar sürdü. Eğitimde ideolojik yaklaşım hızımızı kesen en önemli unsur oldu. Eğer bu yaklaşımı bıraksaydık eğitimde çok ilerde olurduk” dedi. Işık, 4+4+4 sisteminin 12 yıla çıkma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.

 

 

 

TEKLİF YASALLAŞTI

 

 

 

Teklifin artık yasalaştığını hatırlatan Işık, “Bunu üç temel başlıkta ele almamız gerekir. İlk olarak zorunlu eğitim 12 yıla çıkacak. Eğitim eğer 1997’de 5+3 olarak yasalaşsaydı biz bugün bu sistemi beklide uygulamayacaktık. İkinci olarak ise esnek ve kademeli bir yapı oluşacak. Sadece 28 Şubat’ta yapılan yanlışı düzeltmiyor, yeni bir sistemi de getiriyoruz. Üçüncü ayağın özelliği ise öğrencilerin yaptığı tercihlerden kısıtlamaya tabi olmaması” dedi.

 

 

 

"ÖĞRENCİLERİ HİÇBİRŞEY KISITLAMAYACAK"

 

 

 

Konuşmasının devamında eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi veren Işık, “Öğrenciler hiçbir aşamada hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmayacak. Öğrenci, ortaokulda neyi seçerse seçsin lisede istediği alana gidebilecek. Türkiye’nin 15 yılını tüketen meslek liselerindeki kat sayı sorunu olmayacak" diye konuştu.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —