Tarih: 01.07.2015 16:45

Işık ve Katırcıoğlu seçim ihlali yapmış!

Facebook Twitter Linked-in

Bu kapsamda seçim ihlalleri üzerine bir araştırma yapan Uluslararası Şeffaflık Derneği, milletvekili listelerinin açıklandığı 7 Nisan tarihinden 5 Haziran tarihine kadar olan süre içerisinde yapılan seçim ihlallerini gözler önüne serdi. Toplamda 26 ihlal belirleyen dernek, bu ihlalleri 4 başlık altında toplamış.
İlimizden de bu başlıklardan kamu kaynağını kullanarak seçim çalışması yapmak bölümünde AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında Hayrat Camii'de toplantı düzenleyerek partisine oy istemesi; bakan ve milletvekillerine ilişkin yasaklara uyulmaması noktasında da, Başbakanlık’a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın AK Parti Kocaeli milletvekili adayı Fikri Işık’ı Fransa’da bakan olarak karşıladığı ve bakanlık konumu kullanılarak AK Parti’ye oy istenmesi yer alıyor.
Ancak, YSK bunlara hiçbir şekilde ceza vermemiş.
Dernek, YSK'dan hiçbir cezai işlem yapılacağı cevabını almamasını ise sonuçlar halinde sitesinde yayınlamış.
Her fırsatta yargının bağımsız olmasından ve de seçimin eşit ortamlarda geçtiğini ifade eden AKP’liler bu duruma ne diyebilir?
Camide yapılan siyasetin adil olduğunu kim savunabilir?
Her şey bu kadar açık iken, yargı kurumlarının bu ihlallere göz yumması ülkemizdeki ileri demokrasinin (!) bir örneği olarak hafızalarımızda yer bulacaktır..
Seçim ihlallerinin dosyasına buradan ulaşılabilir:

http://www.seffaflik.org/wp-content/uploads/2015/06/secim-rapor-SMALL.pdf

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —