Tarih: 02.06.2012 14:14

Işık açtı ağzını yumdu gözünü!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in Gebze Üniversitesi’nin yapılmasıyla ilgili verdiği kanun teklifinin AKP’liler tarafından reddedilmesinin ardından kullandığı, “AKP, Gebze Üniversitesi’ne kürtaj uygulamıştır. Gebze Üniversitesi doğmadan yok edilmiştir” sözleri, AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’tan çok sert tepki aldı. Işık, Güneş için “zavallı” ve “münasebetsiz” ifadelerini kullanırken, “Biz üniversitenin alt yapısını oluşturuyoruz. Bunu Mehmet Hilal Kaplan biliyor. Ama Güneş, Kaplan’dan, CHP’lilerden bile rol çalıyor” şeklinde sözler sarf etti. 

 

 

 

KAPLAN İLGİLENMEKTEDİR 

 

 

 

Gebze Üniversitesi’nin seçim beyannamelerinde yer aldığına dikkat çeken Işık, “Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Çeşitli bakanlıklarla görüşme içindeyiz. Kurumların görüşleri olumlu olmadan, laf olsun torba dolsun diye üniversite yapamayız. Fakat ne yazık ki Güneş münasebetsizlik yapıyor. Üniversite için kanun telifli verilse bile, bunu vermesi gereken kişi Mehmet Hilal Kaplan’dır. Kendisi o bölgededir ve o bölge için yoğun mesai harcamaktadır. Ama Güneş, kendi vekiline bile haber vermeden kanun teklifi hazırlıyor. Bu rol çalmaktır” şeklinde konuştu. 

 

 

 

PREMATÜRE ÜNİVERSİTE 

 

 

 

Seçimin ardından biz gazeteye yaptığı “Gebze’ye üniversite yapacağız” açıklamasından sonra Güneş’in o gazeteye giderek, “Gebze Üniversitesi için kanun teklifi hazırlayacağız” demesini de “rol çalmak” olarak değerlendiren Işık, “Biz buna neden destek verelim? Alt yapısı oluşmamış bir kanun teklifine nasıl onay verelim. Bakın Güneş’in kaprisi CHP’ye de zarar veriyor. Partisinden bağımsız hareket ediyor. Biz verdiğimiz sözü tutarız” dedi. Işık, Güneş’in “kürtaj” ifadesiyle ilgili de “zavallılık” sözünü kullanırken, “Prematüre bir üniversite mi istiyor” şeklinde konuştu. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —