Tarih: 27.10.2015 17:47

IŞİD Tarafından Satılan Ezîdi Kızların Trajedisi TRT Kurdî'de

Facebook Twitter Linked-in

IŞİD'in Şengal'i işgaliyle başlayan süreçte Ezidi toplumuna başta kadınları olmak üzere korkunç saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırılar en korkunç haliyle örgütün elinden kaçmayı başaran 2 Ezidi kız tarafından TRT Kurdi ekranında anlatılacak.

EZİDİ KIZLAR ORTADOĞU PAZARINDA SATILDI

Haziran 2014 Tarihinde terör örgütü İŞİD'in Şengal'e girmesi ile büyük trajedi yaşanmıştı. Yüz binlerce Êzîdî Şengal dağında günlerce aç ve susuz kalmışlardı. Bu dönemde bir diğer önemli trajedi de kaçırılıp Ortadoğu pazarlarında satılan Êzîdî kızlardı.

2 EZİDİ KIZ YAŞADIKLARI TRAJEDİYİ ANLATTI

TRT Kurdî Nuçegihan programı, çocukları ile beraber defalarca satılan ve 15 ay sonra DAİŞ'ın elinde kurtulmayı başaran 2 Êzîdî kızla röportaj yaparak o günlerde yaşadıkları trajediye ekranlara getiriyor.

15 AY BOYUNCA 3 GÜNDE BİR SATTILAR

Kaçırılan Êzîdî kadınlar, kaçırdıkları günden kurtuldukları güne kadar yaşadıkları olayları Gazeteci Fetullah Kaya'ya korku içerisinde anlattılar. Şengalde biri 3, diğeri 5 çocuğu ile evinden alınarak önce Irak'ın Tuzhurmatu şehri, daha sonra Suriye'nin Rakka şehrine götürülerek defalarca satıldılar. 3 günde bir gerçekleşen bu satma işlemleri 15 ay sonra son alıcının Êzîdî kadınını kendi ailesine satması ile son buldu.

"IŞİD'İN ELİNDE HALA EZİDİ KIZLAR BULUNUYOR"

Fetullah Kaya, hala İŞİD'in elinde binlerce Êzîdî kızların olduğuna dikkat çekerek; "Êzîdîlerin tarihinde 72 ferman yer almaktadır. Bu fermanlar birer katliam olarak gerçekleşmiştir. Sonuncusu da modern dünyanın vahşi yüzü diyeceğimiz, bir terör örgütü tarafından gerçekleşti. Kendi anlatımları ile bu ferman en ağırıydı çünkü bu fermanda namuslarına da el atılmıştı. Hala İŞİD'in elinde olan binlerce kızdan haber alınamıyor. Kurtulanlarda yarı ölü şeklinde yaşıyorlar. Hayata küsmüş, psikolojileri bozulmuş bir halde bir çadır kente zor şartlar altında yaşıyorlar. Çok kötü muameleler görmüşler, aç kalmış, susuz bırakılmış, zorla sahip olunmuşlar." dedi.

"İĞRENÇLİKLERİ SAKLAMA ADINA KIZLAR İNFAZ EDİLEBİLİR"

Son zamanlardaki gelişmelere de değinen Kaya büyük tehlikeye dikkat çekiyor; "Son zamanlarda Rusya'nın da saldırılara müdahil olması ile İŞİD zor günler yaşıyor ve geri çekilmeye başladı. Bu geri çekilmeler sırasında, yaptığı iğrençlikleri saklama adına, elindeki Êzîdi kadınları infaz edebilir."

KORKUNÇ TRAJEDİ TRT KURDİ EKRANINA GELİYOR

Türk Televizyonlarında ilk kez kaçmayı başaran Êzîdî kızlarla gerçekleşecek olan röportajda, Kadınları isimleri gizli tutularak yüzleri gösterilmeyecektir. Nuçegihan (Muhabir) programı bu akşam saat 21.35'te TRT Kurdî ekranlarında izleyebilirsiniz.

satilan-ezidi-kizlarin-trajedisi-trt-kurdi-de-7820204_x_8144_o.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —