Tarih: 04.10.2012 15:23

İş garantili kurslar açılıyor!

Facebook Twitter Linked-in

UMEM Beceri’10 değerlendirme toplantısı Ticaret Odası'nda yapıldı. Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu Bandırma Hizmet Merkezi Şube Müdürü Haşim Akbulut ve İş Gücü Yetiştirme Kursu Şefi Hüseyin Açar, Bandırma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Şen, Proje Okulu Bandırma Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Saadettin Yankol ve Bandırma Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir katıldı.

 

 

 

 

UMEM Beceri’10 projesi kapsamında Bandırma, Erdek ve Gönen’de açılan kaynakçı, elektrikçi, overlok makinesi operatörü, satış elemanı, kasiyer, doğalgaz tesisatçısı, tornacı, ev tipi klima teknik elemanı kurslarından 395 kişinin mezun olduğu, 258 kişinin de işe yerleştirildiği belirtildi. Ticaret Odası Genel Sekreteri Serap Özdemir, kurs yönetimi tarafından alınan karar ile önümüzdeki süreçte de meslek lisesinde gaz altı kaynakçısı, elektrikçi, tornacı, mobilyacı kurslarının açılacağını, meslek sahibi olup işe girmek isteyen işsizlerin proje okulu meslek lisesine ya da Bandırma İŞKUR Hizmet Merkezi'ne başvurmaları gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmaların belirli sürelerde sigorta primi işveren payı ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılandığına dikkati çeken İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Haşim Akbulut, kursa katılan işsizlere günlük 20 TL ücret verildiğini, genel sağlık sigortası primlerinin de İŞKUR tarafından ödendiğini söyledi.

 

 

Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin hizmet ve tarım sektörlerinde de uygulanmaya başlandığına değinen kurs yönetimi, bu sektörlerdeki işverenlerin talepleri doğrultusunda kursların açılabileceğini vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —