Tarih: 06.02.2016 16:44

İş Bankası'na Yiğit Bulut Darbesi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un "İş Bankası'na el konulsun" şeklindeki açıklamaları yabancı yatırımcıyı korkuttu. Ocak ayında Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar 100,1 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. Ancak İş Bankası C hisselerinde 35 milyon dolarlık net satış gerçekleşti.

NET ALIMA GEÇTİ

Borsa İstanbul, ocak ayı sonu itibariyle yabancı yatırımcıların yaptıkları hisse senedi alış ve satış işlemlerine ilişkin rakamları yayımladı. Buna göre yabancı yatırımcıların ilgili dönemde net 101 milyon 791 bin dolarlık net alım gerçekleştirdikleri görülüyor.

EN FAZLA GARANTİ ALDILAR

Hisse bazında yabancı yatırımcıların yaptıkları işlem verileri incelendiğinde, yabancı yatırımcılar ocak ayında BİST'te 6 milyar 825 milyon dolar alım, 6 milyar 723 milyon dolar satım gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcılar ocak ayı içerisinde Borsa İstanbul'da en çok net alımı 120 milyon dolar ile Garanti ve 60 milyon dolar ile Akbank hissesinde gerçekleştirdi.

35 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

En çok net satım ise İş Bankası ve BİM hisselerinde gerçekleşti. Uzmanlar İş Bankası'ndaki 35 milyon dolarlık net çıkışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un bir televizyon kanalında, "İş Bankası millete iade edilsin" açıklamasının etkilediğini belirtti.

YABANCI KORKU FiLMiNi SEVMEZ

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Uluslararası yatırımcı Pollyanna'yı sever. Hiçbiri korku filmi seyretmekten hoşlanmaz" demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —