Tarih: 09.12.2021 14:27

İrlanda ve Dil Okulları Eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

 

İrlanda ve Dil Okulları Eğitimi

İrlanda, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra Orta Çağ’dan kalma tarihi eserleri ile görülmeye değer bir ülkedir. İrlanda’nın Dublin şehrinin en çok tercih edilmesinin nedenleri arasında olan sosyal hayatın oldukça gelişmiş olması ve şehir insanlarının sıcakkanlı ve misafirperver olmasıdır. İrlanda’da yaşam masrafları ve eğitim ücretlerinin de ucuz olması tercih edilme sebepleri arasında yer alır. 

İrlanda, Britanya Adalarında, kuzeyde yer alan İrlanda adası üzerinde yer alır. Ülke nüfusunun %95’ini İrlandalılar oluşturur. Ülke vatandaşlarının %99’u İngilizce ve İrlandaca dillerini konuşurlar.  İrlanda’nın nüfusu 5 milyondan fazladır. Dublin şehri ise her sene Londra ve Paris’ten sonra en fazla turist çeken Avrupa şehridir. 

İrlanda’da eğitim dili İngilizcedir. Fakat her kişi ilkokuldan başlayarak ülkenin ana dili olan İrlandaca’yı öğrenmek zorundadır. Resmî kurumlarda da İrlandaca kullanıldığından dolayı bu dili bilmek zorunluluktur. Günümüzde ise Dublin, Galway ve Cork gibi büyük şehirlerde çok az bir oranla İrlandaca konuşulmaktadır. Diğer şehirlerde ise resmi dil birçok kişi tarafından bilinir ve İngilizcenin yanında kullanılır. 

2007 yılından sonra İrlanda dil eğitiminde popüler bir ülke konumuna ulaşmıştır.200’den fazla dil eğitimi veren okullara sahiptir. Bu kadar teknik bilgilerin yanında şimdi size eğlenceli bir bilgi vermenin tam zamanı; İrlanda’da evlerin kapıları rengarenktir. Ev kapılarının renkli olmasının bir hikayesi var elbette İrlanda evleri tıpkı İngiltere de olduğu gibi birbirine benzer. Hafta sonları sarhoş olanlar evlerin birbirine benzemesinden dolayı evlerinin kapılarını karıştırdıkları için, herkes ev kapısının rengini dikkat çekici ve sokakta olmayan bir renge boyamıştır. Bu sayede sarhoş olan kişiler evlerinin kapılarını bulmaları oldukça kolaylaşmıştır. 

Neden İngilizce Dil Eğitimi

Globalleşen dünyanın etkilerinden dolayı artık her yerde konuşulan bir dil haline gelen İngilizce, hayatımızın önemli bir yerini oluşturuyor. Günlük hayatımızı kolaylaştırmak ya da iş yaşantımızda daha iyi bir kariyere sahip olmak için İngilizce bilmek önemli olmuştur. 

İrlanda’nın Sosyal Yaşamı, İklimi, Kültürü

Tanımadığınız bir ülkede dil eğitimi almaya başlarken bu süreci en fazla etkileyen unsurlardan biri adapte olma sürecidir. Bu adaptasyon sürecini İrlanda halkının sıcakkanlı ve misafirperver olması sayesinde öğrenciler çok kısa bir sürede kolayca atlatmaktadır. Öğrenciler ilk defa geldikleri ve yabancı oldukları Dublin’e İrlandalıların ikili ilişkileri oldukça kuvvetli ve cana yakınlıkları ile kısa bir sürede alışıyor. Öğrenciler kendilerini evlerindeymiş gibi rahat hissetmeye başlıyor. Bu sayede dil eğitimlerine odaklanarak eğitimlerinden maksimum fayda sağlamış olurlar. 

Hem İrlanda da yaşayan nüfusa hem de eğitim için İrlanda’yı tercih eden öğrencilere bakıldığı zaman  Türk öğrenci sayısının oldukça az olduğunu görebiliriz. Bu da yabancı bir dil öğrenmede oldukça etkili bir unsurdur. Zira dil eğitimi için gittiğimiz bir okulda Türk öğrencilerinin sayısı fazla ve yaşadığımız bölge içinde Türk sayısı da fazla ise ne kadar istemesek te onlarla iletişime geçmekten kendimizi alıkoyamayız. Bu durum da eğitimimizi olumsuz bir şekilde etkiler. 

İrlanda’nın para birimi olarak Euro kullanması yaşamsal giderler ve konaklama giderleri bakımından diğer ülkeler ile kıyaslandığında daha uygun maliyetlere sahiptir. İrlanda, Avrupa’nın en az kaza yapan trafiğine sahiptir. Bu da insanlara oldukça güven vermektedir. 

İrlanda serin ve ılık bir okyanus iklimine sahiptir. Kışlar yumuşak ve nemli geçer. Yaz mevsimi ise serin ve bulutludur. İlkbahar ve Sonbahar mevsimleri ülkede uzun sürmektedir.

İrlanda’da dil okullarında eğitim almak istiyorsanız zaman kaybetmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

https://alternatifecs.com/irlanda-dil-okullari/

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —