Tarih: 11.02.2022 17:29

iPhone’unuzu zarar vermeden nasıl temizleyebilirsiniz?

Facebook Twitter Linked-in

iPhone’ların çoğu artık suya ve toza dayanıklı, ancak yine de dayanıklılık konusunda hassas olan bir alan var: şarj bağlantı noktası. Lightning bağlantı noktasını temizlemek, şarjla ilgili sorunları çözebilir, bu nedenle ara sıra temizlemek iyi olacaktır.

iPhone’unuzu bir kılıf içinde tutsanız bile, Lightning bağlantı noktası çoğu zaman açıkta kalır. Telefonunuzu cebinizde veya çantanızda tutmak, bağlantı noktasını tiftik gibi kalıntılara maruz bırakabilir. Şarj etmek için cihazınızı prize takmak, bağlantı noktasındaki her şeyi daha derine iter, bu nedenle kendi kendine temizlenmesi de mümkün değildir.

iPhone temizleme (adım adım anlatım)

Kullanmaya bağlı olarak Lightning bağlantı noktanızda birçok istenmeyen şey birikebilir. Bu birikmeler ise iPhone’un şarj konusunda sorun yaşamasına yol açabilir. iPhone’unuzu bir Apple mağazasına götürür ve düzgün şarj olmadığından şikayet ederseniz, teknisyenlerin deneyeceği ilk şeylerden biri şarj bağlantı noktasını temizlemektir.

Lightning bağlantı noktasında hasara neden olmak, iPhone’un tekrar düzgün şekilde şarj olmamasına ve pahalı bir onarıma neden olabilir. Bu yüzden bağlantı noktasını temizlerken hasara neden olabilecek metal nesnelerden kaçınmalısınız. Buradaki anahtar nokta, girişi kırma riski olduğu için çok fazla basınç uygulamamaktır.

Ufak bir ışık kaynağı alın ve ne kadar kirli olduğuna dair fikir edinmeye başlamadan önce bağlantı noktasına bakın. Eğer kirli olduğunu düşünüyorsanız tahta kürdanınızı hafifçe sokun ve zorlamadan temizleyin, ancak bunu yaparken kabloyu yerinde tutan yandaki ankrajlara dokunmaktan kaçının. Bağlantı noktası temiz görünene ve başka hiçbir şey çıkmayana kadar bu temizliğe devam edin.

Apple, iPhone temizleme için sıkıştırılmış hava kullanılmasını önermiyor. Ayrıca porta daha fazla tiftik veya lif girmesine neden olabilecek pamuklu çubuk gibi bir şey kullanmaktan da kaçınmalısınız. iPhone’unuzun dışını tamamen dezenfekte etmek isterseniz pamuklu çubuklarınızı izopropil alkole batırmayı tercih edebilirsiniz.

 

ShiftDelete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —