Tarih: 29.09.2017 13:13

iPhone X’deki yaş sınırlaması

Facebook Twitter Linked-in

Söz konusu cihazın en önemli özelliklerinden biri olan Face ID özelliğinin, 13 yaş altı çocuklarda stabil çalışmadığı ve bu sebepten ötürü bu yaş altı kullanıcıların ekran kilidini açmak için şifre kullanması gerektiği belirtildi.

ABD’li teknoloji devi Apple iki hafta önce 10. Yıla özeltanıtımını gerçekleştirdiği iPhone x modeline bildiğiniz gibi Face ID özelliği ekledi. Düzenlediği etkinlikte Yüz tanıma sisteminin iddialı bir şekilde stabil çalıştığını ifade eden Apple, gözlük, saç stili, atıkı, bere ve hatta sakal şeklinizi tanıyıp kilidi açtığını herkese gösterdi.

Her koşulda kullanıcısının yüzünü okuyabilen ve güvenliği konusunda iddialı olan Apple, yaptığı açıklama yüz tanıma sisteminin ne yazık ki 13 yaşın altındaki çocuklarda stabil çalışmadığını açıkladı. Sistemin düzgün çalışmamasını 13 yaşındaki çocukların yüz hatlarında çok kısa sürede değişmesine, özellikle de ergenlik döneminde bu değişimin bu yaşlarda köklü olduğunu bağladı.

Hal böyle olunca teknoloji devi Apple’ın en gözde cihazı olan iPhone X’in Face ID özelliğini ne yazık ki 13 yaşından küçük çocukların kullanması mümkün olmayacak. Yine Apple’ın gözde cihazı iPhone X’i kullanmak isteyen 13 yaş altı çocuklar telefon kilidini şifre ile açmak zorunda kalacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —