Tarih: 30.10.2017 08:27

iPhone X sonunda karaborsaya düştü

Facebook Twitter Linked-in

iPhone X kara borsaya düştü. Apple’ın 10. yıla 12 Eylül’de tanıttığı iPhone X, meraklılarının beğenisini toplamayı başardı. 27 Ekim itibarıyla yurt dışında ön siparişe çıkan telefon için talep beklenilenin üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Söz konusu talebi fırsata çevirmek isteyen bazı kişiler, hızlı davranarak fazla beklemeden her fırsatı değerlendirmeye başladı. Bu da iPhone X’in kara borsaya düşmesine neden oldu. Üretilen cihazın talebi karşılamaması da kara borsada fiyatların bir hayli yükselmesine neden oldu. Hatta durum öyle bir hal aldı ki cihazlar henüz kimsenin eline geçmezken ebay üzerinden satışa koyulmaya başlandı.

999 dolar fiyat etiketi ile satışa koyulan 64 GB’lık Phone X, eBay üzerinde 1999 dolara yükselmiş durumda. Hatta bazı satıcılar ise 1380 dolar ila 3 bin 499 dolar arasında bir fiyat etiketi ile iPhone X cihazlarını satmaya çalışıyor.

Türkiye’de 6 bin 99 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan iPhone X’in 256 GB kapasiteli olanına sahip olabilmek için 6 bin 899 TL fiyat ödemek gerekecek.

Apple’ın yeni cihazına olan bu talebe yetişememesi bu tür olayların büyümesine neden olmaya başladı. ABD’li teknoloji devi söz konusu bu durumun önüne geçebilecek mi, üretim bandında herkese cihazlarını vaktinde yetiştirip yeteri miktarda mağazalara ulaştırabilecek mi onu ise zaman gösterecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —