Tarih: 19.11.2014 16:58

iOS 8.1.1'e şikayet yağdı, 8.2 güncellemesi geldi

Facebook Twitter Linked-in

İşte en sık karşılaşılan sorunlar...

 

Apple, iOS 8'i yayınladığı günden bu yana kullanıcılarını tatmin edebilmiş değil. Sürekli ve sık güncellemelerle sorunları gidermeye çalışan şirketin tüm çabaları yetersiz kaldı. İki gün önce yayınlanan iOS 8.1.1 güncellemesi de kullanıcıların sorunlarına çare olamadığı gibi bazı kullanıcılara yeni sorunlar getirdi. Apple destek forumlarına iki gündür iOS 8.1.1 güncellemesiyle ilgili şikayet yağarken, güncelleme sonrası en sık karşılaşılan problemleri sizler için derledik.

 

- iPhone 5S, Wi-Fi bağlanma sorunu.

 

- iCloud hesabına girememe.

 

- Gelen çağrıların sık sık kesilmesi.

 

- Touch ID'nin ekran kilidini açması fakat App Store'da çalışmaması.

 

- Spotify uygulamasında problemler.

 

- Bir kaç uygulamayı aynı anda kapatmaya çalışırken aralarından birinin açık kalması.

 

- Safari çökmeleri. Safaride metin seçilirken oluşan hatalar. 

 

- Son aranan kişilerin bazen yanlış gösterilmesi.

 

iOS 8.2 beta sürümü yayınlandı

 

Apple, iOS 8.1.1'i yayınlamasının ardından iki gün geçmeden iOS 8.2 sürümünün betasını yayınladığını duyurdu.WatchKit'in yayınlanmasının ardından geliştiricilere iOS 8.2'nin beta sürümünü de açan Apple, güncellemeyi Apple Watch'un çıkışına yetiştirmeye çalışıyor. iOS 8.2'nin en önemli özelliği Apple Watch araçlarına destek verecek olması. iPhone 5 ve üstü modellerle uyumlu çalışacağı açıklanan Apple Wacth'un 3. parti yazılımlarının da geliştirilmesi için başlatılan beta sürecinin bir kaç ay sürmesi bekleniyor.

 

Apple, geçmişte uyguladığı politikanın aksine iOS 8 için güncelleme aralığını dar tutuyor. iOS 8.1.1'in yayınlanmasının hemen iki gün ardından iOS 8.2 Beta sürecinin başlatılması da bu değişimin en büyük göstergesi diyebiliriz. Ayrıca iki gün önce yayınlanan iOS 8.1.1 için de gelen şikayetlerin bunda katkısı olduğunu göz ardı etmek mümkün değil.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —