Tarih: 23.11.2015 15:13

İntihar için cam önlemi

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Fikri Işık’ın Gebze Adliyesi inşaatı incelemesinde Vali Güzeloğlu adliyenin içindeki boşluklarda daha önce ülkede yaşanan örneklerde intihar olaylarının olabileceğine dikkat çekti. Bunun üzerine Işık devreye girerek boşlukların yüksek camlarla çevrilmesini istedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze’de inşaatı devam edene Marmara Bölgesi’nin 4’üncü büyük Adliye binasını ve Gebze Fatih Devlet hastanesi inşaatlarında incelemede bulundu. Işık’a incelemede Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan eşlik etti. Adliye’nin inşaat incelemesinde adliyenin iç bölgesinde bulunan boşlukta daha önce Adana Adliyesi’nde yaşanan intihar olayları nedeniyle Vali Hasan Basri Güzeloğlu, boşlukların intihar olaylarının yaşanmasına neden olacağı uyarısında bulundu. Bunun üzerine Bakan Işık, boşlukların kenarlarına yüksek çam yapılarak önlem alınmasını istedi.

GÜZELOĞLU UYARDI

Gebze’de Epsilon ve Ömürlü İnşaat ortaklığında yapılan 2 bodrum, zemin ve 5 kattan oluşan Adliye binası Mart 2016 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. 600 araçlık otoparkı bulunan adliye binası 6 bloğu ile Marmara Bölgesinin dördüncü büyük Adliyesi olacak. Gebze Başsavcısı Cemil Kuyu ve Adalet Komisyonu Başkanı Şamil İnan’ın eşlik ettiği incelemede Bakan Işık, adliye binası ile ilgili tüm detayları aldı. Bina incelemesinde Vali Hasan Basri Güeloğlu, blokların içinde bulunan boşluklara dikkat çekti. Adana Adliyesi’nde daha önce bina içindeki boşluklarda yaşanan intiharları hatırlatan Güzeloğlu, önlem alınmasını istedi. Bakan Fikri Işık, boşlukların çevresinin yüksek camlarla çevrilmesini istedi.

ADLİ YILA YETİŞECEK

Kocaeli ve Gebze’nin ülkenin üretiminin kalbi olduğunu ifade eden Işık, “Kentimiz yoğun göç alan bir kent. Yılda 40 bin nüfus artışı oluyor. En fazla artış olan ilçelerimizden biri de Gebze. Gebze’nin 350 bin nüfusu bulunuyor. Aynı zamanda bu bölgede bulunan Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçeleri de eklenince nüfus 750 bine çıkıyor. Bu nedenle burada yapılan bir hizmet 5 yıl sonra kifayetsiz kalıyor. Adliye ve hastane ihtiyacında ciddi adımlar atıldı. 75 milyona mal olacak Adliye binamız 700 bin nüfusa hizmet verecek. Adliyemiz önümüzdeki adli yıla yetişecek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —