Tarih: 01.02.2012 11:37

"intibak Yasası beklentileri karşılamadı"

Facebook Twitter Linked-in

Hükümet, 2000 yılı öncesinde emekli olan 2,7 milyon vatandaşın maaşlarını düzeltmeye yönelik ‘İntibak Yasa Tasarısı’nı hazırladı. Buna göre intibak düzenlemesinden 1 milyon 438 bin emeklinin yanı sıra malullük aylığı alan 9 bin 933 ve ölüm aylığı alan 465 bin 96 vatandaş da yararlanacak. 12 bin Bağ-Kur’lu ile birlikte intibak düzenlemesinden yararlanacak olan kişi sayısı 1 milyon 913 bin 442 kişi olacak. İddialara göre söz konusu emeklilere toplam 2 milyar 440 milyon lira ödeme yapılacak. İntibak Yasası’nı ve son gelişmeleri Gebze Emekliler Derneği Başkanı Ali Tunç ile konuştuk. Başkan 20 yıldır çıkması için uğraştıkları yasanın çıkacak olmasına sevindiklerini fakat rakamlar konusunda kesinleşmiş bir şeyin olmadığını söyledi.

 

 

ANKARA’YA ÇAĞIRILDIK

 

 

İntibak yasasının bütün emekliler için hayati önem taşıdığını söyleyen Ali Tunç, Konuşulan rakamların olumlu olduğunu fakat kesinleşmiş bir şeyin olmadığını söyledi. Gebze Emekliler Vakfı Başkanı Ali Tunç 23 Kasım 2011 tarihinde Ankara’ya çağırılıp bilgilendirildiklerini söyledi. Bilgilendirme toplantısında sosyal güevlik uzmanlarıyla konuştuklarını belirten başkan Tunç, “Bize bugünlerde konuşulan rakamlardan çok daha düşük rakamlardan bahsetmişleri” dedi.

 

 

7 BİN 600 GÜN PRİM ÖDEYENE 472 TL ZAM İSTİYORUZ

 

 

Gebze Emekliler Vakfı Olarak beklentilerini de dile getiren Tunç: “Bizim beklentimiz, 7 bin 600 gün prim ödeyen emeklilerin 472 lira zam alması doğrultusundadır. Bu beklentimizin karşılanmayacağını düşünüyoruz. Tamam, biz 20 yıldır intibak yasası için uğraşıyoruz. Bu çabalarımızın sonuç bulduğunu görmek bizi sevindirecek, ama bizim istediğim oranda zam yapılmayacak olması bizi çok üzecek” şeklinde konuştu.

 

 

BAKAN’A DOSYA SUNDUK

 

 

Ankara’ya çağırıldıklarında Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e beklentilerini anlattıkları bir dosya sunduklarını belirten Ali Tunç şöyle konuştu: “O dosyada ölen emeklilerin yakınlarına verilen maaşlarının da yasa kapsamına girmesini istemiştik. Bu isteğimizin karşılanacağı duyumunu alıyoruz. Çünkü yaklaşık 2 milyon civarında ölen emekli arkadaşlarımız var. Onların hak sahiplerine verilen maaşlarının da intibak yasası kapsamına girecek olması bizi sevindirdi.”

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —