Tarih: 17.02.2022 11:34

İnternette İşlerinizi Büyütmenin Yolları

Facebook Twitter Linked-in

İnternette Daha Fazla Müşteri Çekmek İsteyen Satıcılar Ne Yapmalı?

İnternet artık bir pazar yeri gibi. Her malın bir alıcısı vardır önemli olan doğru kullanıcıyla buluşturmak. Ürününüzü alacak kullanıcılara erişebilirseniz internette daha fazla müşteri çekebilirsiniz. Bunun için en doğru yol SEO çalışmalarıdır.

SEO Nedir?

Seo, Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonu kelimesinin kısaltılmışıdır. Bu sitenizin arama motoru, özellikle Google kriterlerine uygun hale getirme çalışması diyebiliriz. Sitenizi Google kriterlerine uygun hale getirseniz artı puan alır ve sıralamada üst seviyelere gelirsiniz. Bu da sizin görünürlüğünüzü artırıp kullanıcılarla daha fazla buluşmanızı sağlar.

Daha fazla Görünürlük = Daha Fazla Trafik = Daha Fazla Potansiyel Müşteri

İnternette İşlerini Büyütmek İsteyen, Sitesine Daha Fazla Müşteri Çekmek İsteyen Kullanıcılar Ne Yapmalı?

Öncelikle SEO çalışmalarına yönelmeleri gerekiyor. Sizin bu çalışmaları yapmadığınız her gün rakiplerinizin sizin önünüze geçmesi demektir. Her markanın SEO yolculuğu farklıdır. Her biri için yapılacak çalışma ayrıdır. SEO uzmanı tarafından çıkarılacak bir iş planıyla daha fazla müşteriye ulaşabilirler. Bu çalışmaları ücretli reklamlarla birleştirirlerse daha fazla karşılık alabilirler.

Organik Arama Sonuçları Ücretli Aramayla Rekabet Edebilir Mi?

Danışanlarım için hazırladığım raporlarda Google Analytics üzerinden gelen trafiğin kaynağını düzenli olarak kontrol ediyorum. Kendi içimde SEO -  Ücretli reklamlar arasında tatlı bir rekabet yaşıyorum. Dijital pazarlama çalışmalarına yeni başlamış bir firma için reklam çalışmaları direkt sonuç verdiği için birkaç adım öne geçiyor ama SEO için gerekli süre tamamlandığında reklam çalışmalarından çok daha fazla getiri sağlıyor. 

Dijital Stretejide En Çok Etkilendiğiniz Şey Nedir?

İşimde en çok dijitale yeni başlamış firmalara marka olma yolculuğu yaparken verdiğim rehberlikten keyif alıyorum. Her danışanım aslında uzmanlığımdan faydalanan bir öğrenci gibi. Onlara dijital strateji ve marka kimliği konusunda eğitimler de veriyorum. Verdiğim brieflerin ve aldığım aksiyonların karşılığını görünce işimin hazzını yaşıyorum.

Profesyonel Kimliğinle Markalara Ne Tavsiye Vermek İstersin?

Özellikle gelişen Google algoritmalarından sonra internet sitelerinin sadece bir pazar alanı olarak değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum. Burası yaşayan ve gelişen bir yapı… Kullanıcıların yalnızca alışveriş yaptığı değil aynı zamanda sektörel bilgiler de edinebildiği bir mecra olmalı. Dolayısıyla hem tasarımsal hem de içeriksel olarak kullanıcıları mutlu ettiğinizde bunun karşılığını alacaklarını düşünüyorum. SEO çalışmaları için bir başlangıç yapmak istiyorlarsa yol haritası ve iletişim için https://www.gokhanvatanci.com sitemi ziyaret edebilirler. Onlar için faydalı içerikler paylaşıyorum.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —