Tarih: 03.07.2020 18:41

İnternette İlgi Çeken Bir Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Tasarlanan web sitelerinin daha çok ilgi görebilmesi için bazı standart gereklilikler bulunmaktadır. Sitenin sadeliği, kolay kullanımı, mobil uyumlu olması, özgünlüğü gibi birçok nitelik sitenin daha çok rağbet görmesine yardımcı olur. Her bir kriter, tasarım aşamasında daha çok uğraş gerektirdiği için web tasarım fiyatları da artar. Ancak kaliteli ve çekici bir site hazırlığına karşı yapılan masraf, geri dönüşü olmayan bir yatırım değildir.

Sitenin Stili Neyi Değiştiriyor?

İnternette çok sayıda amaca yönelik kurulmuş ve kurulmaya devam eden sayısız web sitesi bulunmakta. Her birinin tasarım şemaları ve görünüşü kullanımına yönelik olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin bir blog sitesini insanlar birbirine danışmak ve belirli konuları tartışmak gibi amaçlar için kullandığından tekdüze, görsel ögeler bakımından zayıf ve listelenmiş konu başlıklarından oluşan bir ana sayfadan oluşan bir tasarım, sitenin ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor.

Ancak bir kıyafet markasının ürünlerini tanıtarak satışını gerçekleştirdiği bir sitede sezonluk kreasyonların manşette yayımlanması, aranılan ürünlerin kolaylıkla bulunması için ürün veritabanına uygulanabilen filtreleme seçenekleri, listelenen ürünlerde aynı zamanda ürün görsellerinin uygun ve animasyonlu bir biçimde yer alması gibi birçok ayrıntı sitede ürünlere erişimi kolaylaştırarak markanın kâr marjında önemli bir etkiye sahip olabiliyor.

Hangi amaca yönelik bir site kurulmak isteniyorsa bu amacı kolaylaştırmak için tasarımında yapılan değişiklik ya da eklemeler sitenin kalitesini ve verimini artırarak siteyi son derece işe yarar bir pozisyona yükseltiyor.

Web Tasarımın Sitenin Çekicilik Üzerindeki Etkisi

Oluşturulan sitelerdeki amacı sitenin sahibi belirler. Ancak uzman bir şekilde site içeriğinin hazırlanması konunun baş aktörü olan web tasarım kısmına düşer. Bünyesinde animasyon, grafik, metin SEO, yazılım gibi birçok farklı konuda uzmanlar bulunduran web tasarım sektörü, sitelerin içeriğindeki kaliteyi ve çekiciliği artırmak için kendi alanlarında yüksek standartlarda çalışmalar ortaya koyarak siteleri oluşturmaktalar.

Her sektörün kendi uzmanlık alanına yönelik çalışan ekipleri olduğu gibi internet dünyasının en çok kullanılanı olan web sitelerinin ihtiyaca yönelik içeriklerle donatılması ve biçimlere yerleştirilmesinde de işin uzmanı olan web tasarımcılar sitelerin sadece gösterge olarak kalmasını değil bir araç olarak kullanılmasını sağlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —