Tarih: 26.05.2014 17:09

İnternet amacına uygun kullanılmalı

Facebook Twitter Linked-in

6. Kocaeli Kitap Fuarı'nda gerçekleştirilen "Kitap ve internet dost mu, düşman mı?" konulu söyleşide, internetin bilgiye erişimde önemli kolaylık sağladığını dile getiren Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Coşkun, "Bilgi edinmede, kolaylık ile kolaycılık arasındaki ince çizgi iyi değerlendirilmelidir.

 

Teknolojik gelişim, iletişim olanaklarını alabildiğine arttırmasına rağmen insanlar arasındaki iletişim aynı paralelde gelişmemiştir. Dünyanın öte yanındaki bir dostunuza, bir arkadaşınıza internet aracılığı ile anında ulaşabiliyor, iletişim kurabiliyorsunuz. Oysa aynı apartmanda yaşadığınız insanlarla en küçük bir iletişiminiz yok. Bu sorunu gidermenin öncelikli yolu bilinç edinmek yani kitap okumaktır" dedi.

 

Pro - Aktif katılım

 

Çeşitli görsel öğelerle desteklenen ve pro-aktif bir katılımla gerçekleştirilen söyleşide, kitap okumanın bireyi özgürleştirdiği görüşünü savunan Coşkun, "Okumak bireye perspektif katar, bilinç taşır ve özgürleştirir. Okumak emek vermektir, okumak kolaycılıktan uzaklaşmaktır, okumak bilinmeyen dünyaları keşfetmektir" diye konuştu.

 

Dinleyicilerin görüş ve sorularıyla renk kattığı 45 dakikalık sunum sonrasında, Kitap Fuarı'na yapmış olduğu katkılar nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Prof. Dr. Bülent Coşkun'a çiçek takdim edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —