Tarih: 11.03.2021 16:55

Instagram'da Spam Kaç Günde Kalkar?

Facebook Twitter Linked-in

Instagram spam cezası alan kullanıcılar Instagram spam cezasının nasıl kalkacağı konusunda detaylı araştırmalara girerler. Sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeden önce instagram hakkında bilmeniz gereken birkaç şeyden bahsedeceğim.

Instagram Nedir?

Instagram son zamanlarda kullanılan sosyal medyadır. Instagram kullanıcıları hesapları üzerinden bir günde milyonlarca video ve mesaj paylaşmaktadır. İnsanlar birbirlerine uzak da olsa hesaplarındaki paylaşımlarla birbirlerinden haberdar olmaktadır. Instagram insanların birbirleriyle iletişim kurduğu sosyal platformudur. Insragram takipçi satın almak için Esosyal Instagram takipçi sayfasına bakın.

Instagram Kuralları

Sosyal medya platformu belli kurallar içermektedir. Bu kurallara uymayan insanlar ceza almaktadır. Sosyal medya platformunun topluluk kuralları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

 

Bu ve buna benzer paylaşımlarda bulunan Instagram kullanıcılarının hesapları spam yemektedir.

Instagram'da Spam Cezası Nedir?

Instagram kullanıcıları hesaplarında günlük belli bir kapasitede fotoğraf video, yorum beğeni ve takip isteği atma sınırına sahiptir. Bu sınırı aşan kullanıcıların hesabı spam alır. Spam alan hesaplar kapatılmaz. Yalnızca Instagram kullanıcıları spamları kalkana kadar yorumlara, fotoğraflara ve videolara beğeni yapamaz. Aynı şekilde takip isteği gönderemez. Geçici olarak engellendiniz hatası görülür. Spam cezası almak için sadece şikâyet gerekli değildir. Instagram topluluk kurallarına uymayan kullanıcıların Instagram hesapları kısıtlanabilir.

Instagram Hesabında Spam Kaldırma Yolları

Instagram üzerinden spam yiyen kullanıcılar cezayı kaldırmak için hesapları üzerinde bazı işlemler uygulamalıdır. Spam cezası süresini uzatmamak için aşağıdaki yöntemler uygulanmalıdır.

Kısacası spam cezası alan kullanıcılar o gün içerisinde Instagram'da daha pasif olmayı tercih etmelidirler.

Instagram Hesabında Spam Cezası Yenildiği Nasıl Anlaşılır?

Spam cezası kullanıcılarının paylaşımları keşfet bölümünde görülmez. Instagram kullanıcıları son paylaşımlarını göremez. Ceza yiyen kullanıcıların hesaplarına uyarı maili gelir. Takipçi sayısında ani düşmeler olur. Fotoğraflarınıza ve videolarınıza gelen beğeni sayısında büyük bir oranda düşüş yaşarsınız.

Yukarıda bahsedilen olaylar hesabınızda spam cezası yediğinize ait belirtiler olacaktır. Tek bir nedenden dolayı spam cezası alınmaz. Yukarıda sayılan bir veya birkaç hatanın bir arada görülmesinden dolayı spam cezası alınır.

Spam Cezası Kaç Gün İçinde Kalkar ?

Spam cezası belli kurallara uyulduğu müddetçe bir hafta içinde kalkar. Topluluk kurallarını ihlal etmediğiniz müddetçe ceza süreniz uzamaz.

Instagram’da Başkalarının Hesabına Spam Atma Yolları Nelerdir ?

İlk önce istediğiniz kullanıcının profiline girmeniz gerekmektedir. Profiline girdiğiniz kullanıcının sayfasının sağ üst köşesinde üç noktalı bir buton bulunur. Bu butona tıkladığınız anda alt başlıklı butonlar açılır. Buradaki şikayet et butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Instagram'da Başkasının Hesabına Spam Atınca Ne Olur ?

Instagram'da bir hesabın sürekli şikâyet edilmesi demek o hesabın sürekli spam alması anlamına gelmektedir. Sürekli spam alan hesap kapatılır. Bu durumu Instagram yöneticileri inceler. İnceleme sonucu yöneticiler hesabı kapatma kararı verebilir. Eğer Instagram topluluk kurallarına aykırı bir durum varsa hesabınız hızlı bir şekilde kapanabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —