Tarih: 17.03.2016 08:38

'İnsansız Hava Aracı' yapacaklar!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencilerine İnsansız Hava Aracı (İHA) yapımında destek olmak için Gebze kolları sıvandı.

Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İyilik Festivalinde muhteşem bir iyilik daha hayata geçiriliyor. İyiliğin bu seferki adresi Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) oldu. 21-25 Eylül  2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK UAV TURKEY yarışmasına İnsansız Hava Aracı (İHA)  yaparak katılacak olan  GTÜ Havacılık ve Uzay Kulübü  öğrencilerine İyilik Festivali kapsamında projeleri için destek verilecek. Uluslar arası olan yarışmada İHA projesine Gebze Mollafenari Muhtarı Davut Kabaca, 2'inci İyilik Festivali kapsamında destek verecek.

GEBZE’YE BİRİNCİLİK YAKIŞIR 
İHA projesi ve kulüpleri hakkında bilgi veren kulüp öğrencileri, kulüplerinin misyonu olarak uzay ve uzayla ilgili projeler üreterek ulusal ve uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söylediler. Kulüp üyesi üniversitenin Elektronik, Bilgisayar ve Makine Mühendisliği öğrencilerinden oluşan 23 öğrenci 3 ayrı proje hazırlayarak uluslararası bir yarışma olan dünyanın pek çok yerinden katılımcılar ve Türkiye’den birçok üniversite ve lisenin katılacağı TÜBİTAK UAV TURKEY’ de İHA’larını yarıştıracaklar.  Turkuaz Kelebek, Anibal ve Tuğrul adlı hava araçları ile katılacak olan öğrencilere GTÜ, TÜBİTAK’tan sonra bir destekte Gebze’den geldi. Öncelikli hedefleri birincilik ve kendilerini geliştirmek olan GTÜ Havacılık ve Uzay Kulübü üniversitenin laboratuvarlarında yardım taşıma ve arama kurtarma çalışmaları yapacak İHA için hazırlıklarını devam ettiriyor.

LALE KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —