Tarih: 31.12.2015 12:16

İnsan Tacirleri, Kaçak Göçmenlere Yamalı ve Patlak Bot Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum açıklarındaki Çelebi Adası ve Adaboğazı Yarımadası Koyu'nda Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 Suriyeli kaçağı tekneyle yanlarına giderek yakaladı. Ele geçirilen botun yamalı ve patlak olması organizatörlerin bile bile kaçakları ölüme gönderdiğini gözler önüne serdi. Polisin operasyonunun ardından Adaboğazı'na geçen Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri kaçak göçmenlerin geride bıraktığı iki kamyon dolusu eşya, çöp ve eski lastik botu topladı.

KAÇMA HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDILAR

Bir ihbarı değerlendiren polisler, bir grup Suriyeli kaçak göçmenin Bitez Mahallesi açıklarındaki Çelebi Adası ile Adaboğazı Yarımadası Koyu'ndan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçeceklerini belirledi. Bunun üzerine polis, dün sabah tekneyle bölgeye hareket etti. Çelebi Adası ve Adaboğazı'ndaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 30 Suriyeli kaçak göçmen, kaçma hazırlığındayken yakalandı. Yakalanan göçmenlerin ifadelerinden kendilerine iki organizatör tarafından verildiği belirlenen iki bot da ele geçirildi. Botlardan, üzerinde Arapça ve İngilizce olarak "Ölüm Aşkına" yazılı olanının yamalı ve delik olması organizatörlerin kaçakların göz göre göre ölüme gönderecek kadar gözlerinin döndüğünü gözler önüne serdi.

"BU BOTLA DENİZE AÇILMAK İNTİHAR GİBİ BİR ŞEY OLUR" 

Yakalanan kaçak göçmenlerden Suriyeli üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Sahba Al Mahmut, "İki gündür soğukta bekliyoruz. Organizatörlerin getirdiği botu şişirip denize açılmaktan başka çaremiz yoktu. Gece karanlığında botun durumunu görmemiz mümkün değildi. Onların vicdanına kalmıştık. Botun patlak ve yamalı olduğunu gördüğümüzde şoke olduk ve tekrar karaya çıktık. Bu botla denize açılmak intihar gibi bir şey olur" dedi. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemleri için Bodrum İlçe Emniyet müdürüğü'ne getirildi. Polis, göçmelerin verdiği ifadeden yola çıkarak, iki organizatörün yakalanması için çalışma başlattı.

BELEDİYE EKİPLERİ YARIMADADA TEMİZLİK YAPTI

Polislerin yaptığı operasyonun ardından Adaboğazı'na gelen Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, göçmenlerin geride bıraktığı iki kamyon dolusu eşya ve eski lastik botları topladı. Kaçak göçmenlerin adada kaldıkları süre içerisinde çadır kurdukları da belirlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —