Tarih: 17.03.2021 17:53

"İnsan Hakları Eylem Planı başlamadan, bitti"

Facebook Twitter Linked-in

Konuya dair açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Bu kentte 90 bin seçmenin seçim iradesi yok sayılmaktadır" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında milletvekili seçilmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘örgüt progagandası” iddiasıyla verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onandı ve dosya Meclise gönderildi. Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında hapis cezası verilen Gergerlioğlu'nun milletvekilliği, hakkındaki kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla düşürülecek.

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KAĞIT ÜZERİNDE!"

Konuya dair yazılı açıklama yapan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Çok değil iki hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, insan hakları eylem planını açıkladı. Eylem planının amaçları arasında yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, ifade, örgütlenme ve din özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi gibi temel başlıklar sıralanırken, partimiz iktidarın 18 yıllık insan hakları karnesinden yola çıkarak yaptığı değerlendirmede bu eylem planını hak ihlallerinin makyajı olarak yorumlamıştı" dedi. Yaşanan süreçte yargı bağımsızlığı ve adil yargılamanın ayaklar altına alındığını söyleyen Erkan, "Sadece attığı bir tweet nedeniyle, bu kentte 90 bin seçmenin oyunu almış bir milletvekilinin, üstelik Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvurunun sonuçlanması dahi beklenmeden, alelacele milletvekilliğinin düşürülmeye çalışılması ne kadar tumturaklı laflar edilirse edilsin hak ve özgürlüklerin kağıt üzerinde kaldığının ilanıdır. Ayrıca HDP’nin kapatılmasının tartışıldığı, AKP grup başkanvekilinin ‘HDP hukuken ve siyaseten kapatılacaktır’ mesajı verdiği bir dönemde Gergerlioğlu hakkında işletilen bu süreç yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkını ayaklar altına almaktadır" diye konuştu. 
  
"HAK İHLALLERİNİN ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENMEKTEDİR"

"Demokrasinin gereği olarak; düşünceyi ifade etme, yayma ve örgütleme, yasaksız ve baskısız siyaset yapma hakkı güvence altına alınmalıdır" diyen Erkan, "Ülkemizde dokunulmazlık tartışmaları her gündeme geldiğinde bu gerçek yok sayılmıştır. Partimizin bu konudaki tavrı net ve açıktır. Sadece parlamento ile sınırlı olmayan kürsü dokunulmazlıkları dışındaki tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır. Ne kadar demokrasi, özgürlükler üzerine laflar edilse de bugün yaşananların tek bir anlamı vardır. Gergerlioğlu şahsında insan hakları ihlalleri, işkence, kötü muamele başta olmak üzere hak ihlallerinin gündeme getirilmesi ve kararlılıkla üzerine gidilmesi engellenmeye çalışılmakta, hak ihlallerinin üzeri örtülmek istenmektedir" dedi. 

"GERGERLİOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR"

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yalnız olmadığını belirten Erkan, "Gergerlioğlu bu kentte ve ülkede nerede bir hak arama mücadelesi varsa oradadır. Baldur grevinden, Migros depo direnişine, KHK ile ihraç edilenlerden, cezaevinde yaşanan hak ihlallerine, hep hak  mücadelesi verenlerin yanında olmuştur. Kentimiz milletvekili Gergerlioğlu’nun yaptığı bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek ceza alması, milletvekilliğinin düşürülmesi kabul edilebilir değildir, bu kentte 90 bin seçmenin seçim iradesi yok sayılmaktadır. Bilinmelidir ki, bu kentte demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini ve barışı savunan tüm emekçiler Gergerlioğlu’nun yanında olacaktır. Ömer Faruk Gergerlioğlu yalnız değildir!" ifadelerini kullandı. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —