Tarih: 24.09.2018 08:50

İnovasyon Nedir? Schneider Electric ve İnovasyon

Facebook Twitter Linked-in

Yenilik ve yenilikçi anlamına gelen ve değişimi simgeleyen İnovasyon, günümüzde sıkça duyduğumuz bir kelimedir. Birçok sektörde lider firmalar ürünleri pazarlarken veya piyasaya yeni bir ürün çıkarırken bu kelimeyi sıklıkla kullanır.

İnovasyon, sadece yeni bir ürün üretmek değil var olan ürünü geliştirmek amacı taşıyan yenilikçi bir harekettir. Bu değişimi bugün birçok sektörde görebiliriz. Bu değişimle birlikte herhangi bir konuda yenilikçi hareketler ile var olanı geliştirerek olumlu işler yapmak adına adımlar atılması önemlidir.

İnovasyon, var olanı geliştirdiği için üretim maliyetlerini düşürmektedir. Bu sayede değişimi kabul etmeyen eşdeğer firmalar arasında İnovasyon yapan firmayı ön plana çıkarmaktadır. Günümüzde İnovasyon, var olan bir şey daha verimli hale getirmek, kullanımını artırarak pazar seviyesini yükseltmek ve üretim maliyetlerini azaltıp kaliteyi artıran bir ışık olarak nitelendirilmektedir. İnovasyon yeni bir kavram olarak görünse de geçmişi II. Dünya Savaşı’na kadar dayanmaktadır.

Schneider Electric ve İnovasyon

Schneider Electric, İnovasyon konusunda oldukça yenilikçi davranan bir elektrik markasıdır. Fransız kökenli bu firma yıllardır bu sektörde boy göstermektedir. “Yeni bir enerji dünyası için güç ve otomasyonu her seviyede inovasyonla baştan tanımlıyoruz.” şeklinde bir sloganla İnovasyon konusundaki fikirlerini gözler önüne seren Schneider Electric, ek olarak daha gelişmiş güvenlik, verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik garantileri ile de kendi hizmetlerini tanımlıyorlar. Ayrıca inovasyon konusundaki çalışmalarını da tek bir başlık altında topluyorlar: EcoStruxure.

EcoStruxure, Schneider Electric tarafından kısa süre önce faaliyete geçirilen bir İnovasyon örneğidir. Enerji verimliliği konusunda ana çözüm platformudur ve en tepede yer almaktadır. Uzun zamandır bu konu üzerinde çalışan Schneider Electric, bu kavram ile birlikte ortaya çıkarmış olduğu enerji verimliliği projesiyle inovasyon, tasarruf amaçlı işlemler ortaya koymaktadır.

EcoStruxure, kendi içerisinde alanlara ayrılmaktadır. Daha doğrusu uzmanlık alanlarına göre farklılık göstermektir diyebiliriz. EcoStruxure;

Olarak 7 farklı alanda uzmanlık göstermektedir.

EcoStruxure ile her şeyi akıllı otomasyon sistemlere bağlayarak daha verimli ve daha rahat bir çağın kapısı açılıyor. EcoStruxure ve inovasyon hakkında daha detaylı bilgi almak için Schneider Electric sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —